Aplicabilitatea teoriei numerelor in matematica de gimnaziu

Trimisa la data: 2010-04-14
Materia: Matematica
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Relu_M
Lucrare de licenta despre Aplicabilitatea teoriei numerelor in matematica de gimnaziu
Presupunem ca exista numai un numar finit de numere prime pozitive .
In acest caz , numerele prime pozitive care exista le notam cu p1 , ... , pn si alcatuim un numar natural N astfel incat N = p1 .... pn+1.
Daca nu exista nici un numar prim pozitiv, consideram ca produsul p1....pn este inlocuit cu 1 . Deci N > 1 si prin urmare exista un factor prim pozitiv al lui N . Trebuie ca p sa fie diferit de p1 , p2, ... , pn dearece daca p este unul din p1, p2, ... , pn avem p / p1p2...pn si cum p / N rezulta p / N-p1...pn deci p / 1 ceea ce nu se poate deoarece paëá 1. Dar existenta unui numar prim p diferit de p1, ... , pn contrazice presupunerea facuta .

Deci teorema lui Euclid este demonstrata avand in vedere ca daca exista o infinitate de numere prime pozitive , exista si o infinitate de numere prime . Se repeta acest procedeu pana cand la dreapta unui numar intreg netaiat la care ajungem ( in exemplul de mai sus la dreapta lui 23 ) toate numerele intregi luate in consideratie , sunt taiate. Se constata ca numerele intregi ramase netaiate sunt prime si ca alte numere prime mai mici sau cel mult egale cu numarul natural dat nu mai exista , adica nici un numar prim nu a fost taiat.Intr-adevar , daca pornim de la un numar intreg k si taiem din k in k numerele intregi ,( acestea , scrise unele dupa altele ca in reprezentarea numerelor intregi ) taiem de fapt numerele intregi k+k , k+k+k , k+k+k+k ....

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul pl─âtitor de venituri ├«mputernice┼čte pe Administratorul Site-ului s─â calculeze, s─â re┼úin─â ┼či s─â vireze la bugetul de stat, ├«n numele ┼či pe seama sa, taxele, impozitele ┼či contribu┼úiile sociale datorate ├«n leg─âtur─â cu veniturile din proprietate intelectual─â realizate de utilizatorul cedent, ├«n conformitate cu dispozi┼úiile legale ├«n materie ├«n vigoare.

Lucrare de licenta despre Aplicabilitatea teoriei numerelor in matematica de gimnaziu

Lucrare de licenta despre Aplicabilitatea teoriei numerelor in matematica de gimnaziu
Cuprins

Capitolul I. Introducere.................................3

Capitolul II. Numere naturale.....................................4

Capitolul III. Numere prime.................................................20

Capitolul IV. Teoreme celebre........................................38

Capitolul V. Consideratii metodice...................................62

Anexa..................................................76

Bibliografie.........................................94

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aplicabilitatea teoriei numerelor in matematica de gimnaziu". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.