Aplicabilitatile impozitelor directe in Romania

Trimisa la data: 2010-03-03
Materia: Economie
Pagini: 98
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Bogdan_Pe
Lucrare de licenta despre Aplicabilitatile impozitelor directe in Romania
Tranzactia de la o economie planificata,centralizata,bazata pe planul de stat, la economia de piata, descentralizata, bazata pe actiunea mecanismelor pietei, impunea demararea unei ansamblul de reforme economice.Reforma fiscala, ca si componenta a ansamblului de reforme economice, trebuie sa contribuie la edificarea economiei de piata in tara noastra. Expresia de reforma fiscala a intrat in uz intrucat in totalul veniturilor publice ponderea covarsitoare o detin impozitele, taxele si contributiile.

Prin reforma fiscala se urmareste o mai echitabila participare a persoanelor fizice si juridice la constituirea veniturilor publice, o mai buna colectare a impozitelor, a taxelor si a contributiilor stabilite de organele abilitate, precum si realizarea unei structuri a veniturilor publice capabile sa asigure sporirea prelevarilor pe masura cresterii PIB. Reforma fiscala tinteste, de asemenea, sa transforme impozitele intr-o veritabila parghie economico-financiara, intr-un instrument activ la dispozitia statului cu care sa influenteze evolutia economiei sau intr-unul cu rol neutru, dupa caz.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aplicabilitatile impozitelor directe in Romania

Cuprins

Capitolul I. Impozitele...............3
1.1. Continutul si definitia impozitelor............3
1.2. Rolul impozitelor...........5
1.3. Clasificarea impozitelor.........6

Capitolul II. Impozitele directe.............8
2.1. Caracterizarea generala a impozitelor directe..........8
2.2. Impozitele reale............9
2.3. Impozitele personale........9
2.4. Reforma fiscala.............10

Capitolul III. Impozitele pe venit.............23
3.1. Impozitul pe veniturile persoanelor fizice..........23
3.2. Impozitul pe veniturile persoanelor juridice........53

Capitolul IV. Impozitele pe avere............60
4.1. Impozitele imobiliare.............60
4.2. Impozitele pe capital.........68
4.3. Impozitul pe transferul averii..........70
4.4. Impozitul pe cresterea averii...........72

Capitolul V Studii de caz privind impozitele directe.......75

Anexe...............61

Bibliografie........98

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aplicabilitatile impozitelor directe in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.