Aplicatie informatica privind evidenta utilajelor la Schela de Petrol Dragasani

Trimisa la data: 2009-06-11 Materia: Economie Pagini: 64 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: silver20
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aplicatie informatica privind evidenta utilajelor la Schela de Petrol Dragasani
Una dintre problemele fundamentale legate de procesele finalizate care insotesc viata si dezvoltarea societatii omenesti este ˝Problema conducerii˝, avand ca rezultate cresterea gradului de organizare a materiei, marirea cantitatii de informatie despre fenomene si procese si implicit reducerea entropiei – masura a dezorganizarii. Datorita cresterii complexitatii activitatii economico-sociale si a volumului acesteia, utilizarea calculatoarelor electronice a devenit o necesitate acuta in activitatea decizionala si executorie.

In orice sistem decizional, pentru a se sprijini in fundamentarea deciziilor pe care le ia, decidentul trebuie sa aiba acces la o baza informationala, in care sa existe informatii utilizabile si veridice. Pentru ca aceste conditii sa fie indeplinite, in lumea contemporana, unde cel mai important factor de productie este informatia, in cadrul bazei informationale se va opera cu un volum foarte mare de date.

Pentru ca aceste date sa fie preluate si prelucrate cu suficienta operativitate, sistemul informational folosit trebuie sa dispuna de mijloace tehnice performante de inregistrare, calcul si transmisie a datelor. Singura modalitate prin care pot fi atinse aceste deziderate este folosirea calculatorului electronic.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aplicatie informatica privind evidenta utilajelor la Schela de Petrol Dragasani

Lucrare de licenta despre Aplicatie informatica privind evidenta utilajelor la Schela de Petrol Dragasani
INTRODUCERE .......................... 2

CAPITOLUL I - LOCUL INDUSTRIEI PETROLIRE IN INDUSTRIA ROMÂNIEI ........3

1.1 Extractia de materii prime-activitate importanta in dezvoltarea economica ...................3
1.2 Necesitatea informatizarii activitatii din domeniul exploatarii petroliere ..................7
1.3 Prezentarea Schelei de petrol Dragasani ...............9

CAPITOLUL II - ANALIZA SISTEMULUI INFORMATIONAL EXISTENT PRIVIND EVIDENTA SI URMARIREA UTILAJELOR LA SCHELA DE PETROL DRAGASANI ..................14
2.1 Evidenta primara si operativa a intrarii si a iesirii utilajelor in cadrul schelei ( documentele primare intocmite) .............14
2.2 Contabilitatea utilajelor ..........................16
2.3 Aspecte critice privind sistemul actual de urmarire si evidenta al utilajelor ............ 22

CAPITOLUL III - PROIECTAREA APLICATIEI INFORMATICE PRIVIND EVIDENTA SI URMARIREA UTILAJELOR ....................25
3.1 Obiectivele si limitele aplicatiei ....................25
3.2 Proiectarea iesirilor finale ......................... 27
3.3 Proiectarea bazei informationale de intrare ...........33
3.3.1 Proiectarea documentelor de intrare .................34
3.3.2 Codificarea nomenclatorului de evidenta .............36
3.3.3 Proiectarea bazei de date ...........................40
3.4 Proiectarea procedurilor si elaborarea programelor .............47

CONCLUZII ...............52
ANEXE ...................54
BIBLIOGRAFIE ........... 64
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aplicatie informatica privind evidenta utilajelor la Schela de Petrol Dragasani". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.