Aplicatii ale strategiilor de marketing in cadrul pietei produselor cosmetice din Romania

Trimisa la data: 2010-04-17
Materia: Marketing
Pagini: 150
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_Z
Lucrare de licenta despre Aplicatii ale strategiilor de marketing in cadrul pietei produselor cosmetice din Romania
Cresterea complexitatii si exigentelor pietei, caracteristicile perioadei actuale, impune oricarei firme modalitati noi de implicare in mecanismele pietei. In acest sens, firmele moderne au elaborat o noua viziune fata de piata si au pus in actiune metode si tehnici noi, stiintifice, de investigare a pietei, de adaptare operativa la piata si de influentare a acesteia. Acest drum nou al intreprinderilor moderne este cunoscut sub denumirea de marketing. Includerea marketingului in intreaga activitate a firmelor s-a dovedit a fi cea mai realista optiune in conditiile actualului dinamism economico-social.

Cuvantul "marketing" provine de la participiul prezent al verbului "to market" , care inseamna a desfasura tranzactii de piata, a cumpara si a vinde. Ulterior, termenul a fost substantivizat, iar internationalizarea lui s-a impus, in aceasta noua calitate, regulilor gramaticale corespunzatoare limbilor care l-au asimilat.In caracterizarea marketingului specific perioadei actuale se ia, de regula, ca punct de plecare definitia formulata de Asociatia Americana de Marketing, potrivit careia prin marketing se intelege "realizarea activitatilor economice care dirijeaza fluxul bunurilor si serviciilor de la producator la consumator sau utilizator ".

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aplicatii ale strategiilor de marketing in cadrul pietei produselor cosmetice din Romania

Cuprins

Introducere.................3

Capitolul I.Marketingul si functiile sale............6
Evolutia marketingului.............6
Functiile marketingului in economia contemporana..........16
Marketingul si rolul sau la AVON Romania............23

Capitolul II.Piata si componentele sale............28
Cererea, oferta si pretul...............28
Concurenta in economia de piata.........52
Piata bunurilor de consum si trasaturile sale......66
Caracteristicile pietei produselor cosmetice(segmentarea ei, si rolul detinut de AVON)............79

Capitolul III. Analiza pietei............84
Cercetarea de piata si elementele sale............84
Segmentarea si tipologia...............91
Cercetarea pietei produselor cosmetice - AVON Romania.........107

Capitolul IV. Produsul si piata............114
Produsul si piata..............114
Ciclul de viata al produsului..............124
Produsele cosmetice si ciclul lor de viata............131

Capitolul V. Strategii de marketing............133
Mixul de marketing...........133
Strategii de piata...........140
Strategia de marketing la AVON Romania..........144

Bibliografie.............150

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aplicatii ale strategiilor de marketing in cadrul pietei produselor cosmetice din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.