Aplicatii privind calculul volatilitatii si strategia optima de hedging

Trimisa la data: 2010-03-13
Materia: Economie
Pagini: 40
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Florentina_S
Lucrare de licenta despre Aplicatii privind calculul volatilitatii si strategia optima de hedging
In literatura, de cele mai multe ori, problema riscului valutar a fost analizata in contextului ratei de dobanda constanta, ceea ce este nerealistic si duce la distorsionarea rezultatului obtinut. Intr-adevar cursul de schimb si rata dobanzii sunt legate, deci nu putem sa consideram cursul-stohastic, iar rata-determinista.

Pentru a scapa de acest inconvenient si sa caracterizez atat evolutia ratei externe, cat si celei interne din punct de vedere al procesului stohastic, voi utiliza versiunea generala a modelului Heath, Jarrow si Morton (1992), unde rata forward instantanee este influientata de un numar arbitrar de surse de risc. Acest lucru va permite ambelor curbe sa ia forme cunoscute. In acelasi mod, voi presupune ca rata de schimb a monedelor implicate urmeaza un proces general determinat de aceleasi surse de risc.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aplicatii privind calculul volatilitatii si strategia optima de hedging

Cuprins

Rezumat...........3

1. Introducere.........4

2. Cadrul economic............7

3. Strategia optima de hedging folosind futures.........12

4. Strategia optima de hedging folosind forward.........16

5. Concluzii...........21

6. Calculul numarului optim de contracte futures pentru strategia de hedging.........22
6.1. Calculul volatilitatii investitiei din strainatate.........22
6.2. Calculul volatilitatii cursului de schimb EUR/USD..........28
6.3. Calculul volatilitatii pretului futures EUR/USD............31
6.4. Optimul investitorului si calculul numarului optim de contracte futures............37

7.Bibliografie.........40
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aplicatii privind calculul volatilitatii si strategia optima de hedging". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.