Aplicatii privind derularea relatiilor comerciale de plati in cadrul bancilor

Trimisa la data: 2010-07-23
Materia: Finante-Banci
Pagini: 129
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Dan_Ti
Lucrare de licenta despre Aplicatii privind derularea relatiilor comerciale de plati in cadrul bancilor
Functionarea sistemului de plati are la baza un ansamblu de reglementari in care sunt implicate moneda, bancile comerciale, casele de compensare, banca centrala si alte institutii financiare. Initial in mecanismul platilor era inclusa doar moneda, sub diferitele sale forme, indeosebi moneda de aur care, datorita calitatilor sale intrinsece, era mijlocul de plata universal. Treptat locul acesteia este luat de moneda de credit (fiduciara) care va permite o accelerare a platilor in economie.

In prezent, derularea platilor are la baza tehnica compensarii, in care scop s-au creat case de compensatie. Infiintate in legatura cu extinderea utilizarii cecurilor si a altor instrumente de plata, ele se utilizeaza azi si de catre burse, banci centrale si chiar grupuri internationale de banci. Functionarea lor se bazeaza atat pe existenta unor acorduri intre participanti, cat si a unor reglementari riguroase care asigura buna derulare a platilor.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aplicatii privind derularea relatiilor comerciale de plati in cadrul bancilor

Cuprins


1.Relatiile de plati in Romania in perioada de tranzitie........4

2. Contractul comercial international..........19

3.Derularea relatiilor comerciale de plati prin banci (cu exemplu pe banca Demirbank sucursala Constanta)...........48

4.Modalitati de decontare utilizate pe plan international intalnite la firma "SATEC Group SRL".........74

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aplicatii privind derularea relatiilor comerciale de plati in cadrul bancilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.