Aportul adus de medicii arabi in secolele IX-XII pentru dezvoltarea oftalmologiei

Trimisa la data: 2009-07-27
Materia: Medicina
Pagini: 68
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Maria_Cu
Lucrare de licenta despre Aportul adus de medicii arabi in secolele IX-XII pentru dezvoltarea oftalmologiei
Califul Harun al Rachid ( Aron cel intelept), un mare iubitor al stiintei, a infiintat " Casa intelepciunii " care era o mare biblioteca in care se practicau traducerile cartilor din limba greaca, persana si latina. Talmacitori de frunte au fost Mesue (777-857), precum si Johannitius (809-877) care a tradus Aforismele si alte opere ale colectiei Hipocratice, precum si Materia Medica a lui Dioscoride. Traducerile in limba araba au salvat de la pierire multe dintre operele medicinii clasice, asigurandu-le existenta prin veacuri.

Dupa moartea califului Al Mamoun, stralucirea casei intelepciunii a diminuat, si au aparut multi " mincinosi " care pretindeau ca sunt medici. Dar in anul 931 si dupa un accident neintentionat care a provocat moartea unui pacient; califul Al Mutaded i-a cerut lui Sinan (fiul medicului Thabit, despre care va fi vorba mai jos) sa introduca un examen de stat pentru a obtine "Diploma" de medic. Fara aceasta diploma nimeni nu avea dreptul sa practice medicina. Este bine cunoscut faptul ca medicii arabi s-au bazat pe teoriile umorale ale conceptiilor Hipocratice si nu au incercat sa le modifice. Insa in practica medicala arabii i-au depasit si in unele detalii i-au contrazis pe savantii greci.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aportul adus de medicii arabi in secolele IX-XII pentru dezvoltarea oftalmologiei

Cuprins

Introducere................................................3

Capitolul I. Originile medicinii arabe...............................................5

Capitolul II. Oftalmologia si oftalmologiii arabi..........................................................15

Capitolul III. Tratamente medicamentoase in oftalmologia araba........................................................56

Capitolul IV. Tratamentul chirurgical in oftalmologie...............................................60

Concluzii.....................................................62

Bibliografie.......................................................64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aportul adus de medicii arabi in secolele IX-XII pentru dezvoltarea oftalmologiei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.