Aportul tehnicii dentare in tratarea fracturilor de mandibula

Trimisa la data: 2010-08-18
Materia: Medicina
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Horia_G
Lucrare de licenta despre Aportul tehnicii dentare in tratarea fracturilor de mandibula
Fracturile mandibulare se clasifica in functie de sediul si orientarea liniilor de fractura ca si de gradul de interesare al osului . Ele pot fi partiale si totale. Cele totale pot fi liniare, cominutive, complete si incomplete. Prezenta sau absenta dintilor pe maxilarul fracturat va face sa varieze si tehnica de tratament, motiv pentru care fracturile mandibulare au fost clasificate in trei grupe: fracturi la adultul dentat, fracturi la edentat, fracturi la copii.

Fracturile totale simple pot fi: fracturi mediane avand linia de fractura intre incisivii centrali; fracturi paramediane cu linia de fractura intre incisivul lateral si canin, fracturi laterale cu linia de fractura intre canini si molarii de minte; fracturile gonionului; fracturile ramurii ascendente (care pot fi orizontale, oblice sau verticale); fracturile apofizei condiliene (care pot fi subcondiliene joase, inalte sau intraarticulare); fracturile apofizei coronoide.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aportul tehnicii dentare in tratarea fracturilor de mandibula

Cuprins

Introducere..........3

Partea I
1. Etiopatogenia fracturilor de mandibula si incidenta comparativ
cu alte fracturi ale craniului...........4
2. Mecanisme de producere............4
3. Anatomia patologica a fracturilor de mandibula.........4
4. Simptomatologia fracturilor de mandibula si formele anatomo-clinice.......5
5. Evolutia fracturilor de mandibula............5
6. Tratamentul fracturilor mandibulare..........6

Partea a II-a
1. Ipoteza de lucru........24
2. Material si metoda de lucru.......25
3. Rezultate si discutii........33
4. Cazuri clinice............44
5. Concluzii.........50

Bibliografie.........52


Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aportul tehnicii dentare in tratarea fracturilor de mandibula". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.