Arbitrajul international din perspectiva teoretica

Trimisa la data: 2010-09-13
Materia: Drept
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Georgiana_T
Lucrare de licenta despre Arbitrajul international din perspectiva teoretica
Izvoarele arbitrajului comercial international se caracterizeaza printr-o diversitate si o continua transformare impusa de dinamica operatiilor de comert exterior si cooperare economica internationala si de interesele statelor de a perfectiona continuu aceasta institutie. Insa studiul acestor izvoare prezinta dificultati datorate practicii internationale, in materie, care este greu accesibila.

Dreptul national a fost mult timp principalul izvor in materie. Desi, in prezent, detine un rol in reglementarea acestei institutii, conventiile internationale dintre state au inceput sa prevaleze. Rolul dreptului national se observa mai ales pe terenul recunoasterii si executarii sentintelor arbitrare si mai ales atunci cand regulamentele institutiilor permanente de arbitraj trimit la dispozitiile de drept comun ale tarii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Arbitrajul international din perspectiva teoretica

Lucrare de licenta despre Arbitrajul international din perspectiva teoretica
Cuprins

Capitolul I Consideratii generale asupra arbitrajului comercial international..................3

Capitolul II Conventia de arbitraj...............31

Capitolul III Arbitrajul comercial international in Romania..........53

Bibliografie.............81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Arbitrajul international din perspectiva teoretica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.