Argumentarea pentru infiintarea unei afaceri mici

Trimisa la data: 2009-09-14
Materia: Economie
Pagini: 78
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Roxana_R
Lucrare de licenta despre Argumentarea pentru infiintarea unei afaceri mici
In vederea determinarii calitatilor personale si caracteristicilor necesare unui intreprinzator de succes au fost intreprinse numeroase studii. In urma unui asemenea studiu s-a determinat ca pentru a deveni un intreprinzator eficace unui individ ii este necesar: sa fie agresiv, sa fie competitiv, sa fie increzator in sine, sa fie egocentric, sa ia decizii, sa puna familia si prietenii pe planul secund dupa afaceri, sa fie oportunist, sa aiba nevoie de succes, sa fie hiperactiv, sa fie visator, sa accepte riscul calculat, sa fie capabil de a invata din greselile precedente, sa fie capabil de se perfectiona si sa fie intuitiv.

Intreprinzatorii mai sunt caracterizati ca interactiunea urmatoarelor abilitati: controlul interior, planificarea si acceptarea riscului, inovarea, utilizarea feed-backului, luarea deciziilor, stabilirea relatiilor umane si independenta. In constiinta multor oameni intreprinzatorii de succes sunt identificati cu indivizii ce nu au teama falimentului. Sintetizand caracteristicile enumerate mai sus, le putem determina pe acelea, care sunt necesare unui intreprinzator eficient.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Argumentarea pentru infiintarea unei afaceri mici

Cuprins

Introducere.............................................4

Capitolul I. Intreprinzatorul si creatia sa............................6
1.1. Rolul micilor afaceri in economie..............................6
1.2. Definirea micilor afaceri....................................10
1.3. Definirea si caracteristicile intreprinzatorului.................13
1.4. Personalitatea intreprinzatorului................................14

Capitolul II. Contextul romanesc - factor motivant in dechiderea unei afaceri mici................................................27
2.1. Locul IMM-urilor in economia romaneasca..........................27
2.2. Experienta Romaniei privind stimularea sectorului de IMM-uri............................................29
2.3. Crearea unui cadru legislativ care sa stimuleze initiativa si inovativitatea antreprenoriala.................................32

Capitolul III. Motivatiile intreprinzatorului.......................39
3.1. Motivatia - continut si natura............................39
3.2. Motivatii pentru a incepe o afacere............................41
3.3. Avantajele si dezavantajele micilor afaceri.....................45

Capitolul IV. Motivatiile intreprinzatorilor romani in infiintarea propriei afaceri...........................................48
4.1. Statistici privind evolutia micilor afaceri.....................48
4.2. Diagnoza situatiei intreprinzatorului roman in actualul context economico - social.............................42
4.3. Rezultatele cercetarii...................................45

Capitolul V. Concluzii........................................73

Bibliografie................................................76

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Argumentarea pentru infiintarea unei afaceri mici". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.