Arhitectura sistemelor de calcul

Trimisa la data: 2009-09-03
Materia: Informatica
Pagini: 95
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_C
Lucrare de licenta despre Arhitectura sistemelor de calcul
Microprocesorul este componenta de baza a unitatii centrale de prelucrare, reprezentand creierul artificial al unui microcalculator. Din punct de vedere fizic este realizat dintr-o capsula ceramica sau plastic (circiut integrat pe scara larga) in interiorul caruia se afla mai multe componente electronice, numarul acestora diferind de la un tip la altul in functie de tehnologia de fabricatie si generatia din care face parte. La microprocesor este atasat un racitor (cooler), ansamblu format dintr-un ventilator mic si un radiator avand rolul important de racire a microprocesorului.

Cooler-ul este necesar pentru microprocesoare mai puternice decat un 486DX2/66 MHz. Datorita curentului electric care circula prin circuitele integrate, fara un cooler, un microprocesor devine de neatins (datorita caldurii la care materialul din care este confectionat poate ajunge) intr-un timp extrem de scurt, aproximativ 20 de secunde, iar dupa o scurta perioada de timp, se deterioreaza, circuitele practic topindu-se.(n 1971, inginerul Marcian Ted Hoff inventeaz( microprocesorul, apari(ia acestuia fiind privit( ca o reac(ie la expansiunea japonez( pe pia(a calculatoarelor de buzunar. Puterea unui microprocesor const( (n num(rul de bi(i transmi(i (i prelucra(i (n paralel.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Arhitectura sistemelor de calcul

Cuprins

Capitolul I.Arhitectura sistemelor de calcul............................3
I.1. Microcalculatoare.............................................5
I.2. Microprocesorul.............................................8
I.3. Memoria interna.............................................18
I.4. Memoria cache...........................................24

Capitolul II.Sistemul de intrare-iesire si dispozitivele periferice...........................................26
II.1. Memoria externa.............................................29
II.2. Echipamente periferice.........................................52
II.3. Interfete pentru cuplarea echipamentelor periferice.........................................75

Capitolul III. Software.............................................75
III.1. Software-ul si componentele sale................................75
III.2. Software aplicativ........................................87

Capitolul IV. Minicalculatoare.......................................89
IV.1. Calculatoare centrale..........................................91
IV.2. Supercalculatoare.............................................92

Bibliografie..................................................93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Arhitectura sistemelor de calcul". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.