Arhitectura supravegherii bancare in Europa

Trimisa la data: 2013-07-24
Materia: Finante-Banci
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: marc_claudia27
Lucrare de licenta despre Arhitectura supravegherii bancare in Europa
Buna functionare a sistemului bancar, reprezinta dezideratul oricarui sistem financiar din orcare tara a UE, al oricarei economii. Sistemul bancar este componenta principala a unui sistem financiar, fiind format din banci, societati de asigurare, piata de capital, motiv pentru care buna functionare a acestei verigi contribuie in mod covarsitor la asigurarea stabilitatii financiare. Bancile reprezinta o component a determinanta a sistemului financiar, acestea contribuind direct la configurarea dimensionala.

Structurala si calitativa a finantarii economiei, instrumentele, tehnicile, consistenta si finalitatile finantarii depinzand hotarator de caracteristicile sistemului bancar, de completitudinea reglementativa si organizationala a sistemului, de coerenta si compatibilitatea functionala aleentitatilor sistemului, precum si de capacitatile si abilitatile subiectilor din cadrul sistemului. Diversitatea si complexitatea activitatilor bancare, diferentierea si specializarea instrumentelor financiare utilizate de catre acestea, delimitarile si complementarile institutionale, indeosebi implicarea masiva a bancilor pe toate segmentele pietei financiare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Arhitectura supravegherii bancare in Europa

Cuprins

Capitolul I. Supravegherea bancara si rolul acesteia in asigurarea stabilitatii financiare..........................................11
1.1.Conceptul de supraveghere financiara. Interpretare.............................................11
1.2 Institutii de supraveghere financiara la nivel international si evolutia acestora..........................................16
1.3 Aranjamente de supraveghere actuale in UE......................20
1.5. Aparitia si dezvoltarea SEBC si BCE..........................................28

Capitolul II. Supravegherea bancara la nivelul UE..........................................42
2.1. Introducere in sistemul bancar romanesc...........................42
2.2. Acordul Basel I si II....................................47
2.3. Acordul Basel III....................................56
2.4. Necesitatea implementarii Acordului Basel III in Romania.........................................61
2.5. Viitorul sistemului bancar european.....................................64
2.6. Solutii de evitare si rezolvare a sistemului bancar european...................................66
2.7. Institutii si indicatori de evaluare financiara..............................................70

Capitolul III. Sistemul bancar romanesc. Autoritatile europene de supraveghere la nivel european........................................73
3.1. Introducere in sistemul bancar romanesc.......................73
3.2. Solvabilitatea sistemului bancar romanesc.........................79
3.3. Supravegherea financiara a Europei.Autoritatile europene de supravegher......................82

Studiu de caz..................................................89

Lista de acronime..............................................93

Bibliografie....................................................94

Concluzii..........................................96

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Arhitectura supravegherii bancare in Europa". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.