Arta narativa in Amintiri din copilarie

Trimisa la data: 2010-04-14
Materia: Limba Romana
Pagini: 51
Comentarii: 1 (citeste)
Autor: cathalin
Lucrare de licenta despre Arta narativa in Amintiri din copilarie
Pentru Ion Creanga, Amintirile din copilarie reprezinta o modalitate de retraire subiectiva a copilariei, o proiectie fabuloasa a unui spatiu si a unui timp care se constituie in repere existentiale fundamentale, atat pentru personaj, cat si pentru cititorul dintotdeauna.

Textul cuprinde patru parti, primele trei publicate intre 1881 si 1882, in Convorbiri literare, iar ultima parte, dupa moartea autorului, in 1892. Definit ca roman liric, avand izvoare autobiografice, evocare si scriere memorialistica totodata, textul este conceput circular, avand in centru, ca teme inrudite, copilaria si lumea satului traditional.

Autorul se va raporta permanent la aceasta, fie prin intermediul eului - personaj, fie al eului - narator, refacand mental traseul devenirii sale de la acel "bot de huma" pana la creatorul matur, ce face din viata sa un pretext artistic ajuns simbol al copilariei in genere.

Amintiri din copilarie depaseste insa cu mult limitele prozei memorialistice, devenind un bildungsroman ce are in centru ideea "lumii ca spectacol", a traseului prin care copilul descopera lumea.
Humulestiul are valoarea unei matrici originale, un centru al universului in functie de care se organizeaza totul. De fiecare data, eroul va reveni la aceasta matca, deoarece toate drumurile se petrec in dublu sens.

Nica va strabate un traseu intortocheat, plin de obstacole, va rataci ca intr-un labirint, in cautarea acelui centru originar. Fiind o subtila sinteza de elemente realiste, clasice si romantice, cartea cucereste prin autenticitatea evocarii satului de munte al secolului al XIX-lea, dublat de o imagine ideala generata de prezenta unui timp subiectiv, interior.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Arta narativa in Amintiri din copilarie

Lucrare de licenta despre Arta narativa in Amintiri din copilarie
Cuprins

Introducere..............................4

Capitolul I Tehnici narative in Amintiri din copilarie.................10

Capitolul al II-lea Umorul in Amintiri din copilarie...................23

Capitolul al III-lea Anexe metodice......................30

Concluzii...............................48

Bibliografie............................51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Arta narativa in Amintiri din copilarie". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii
  • Ai facut cu doamna Resit Florentina presupun :))

    | 2013-02-05 22:39:00
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.