Asasinatele politice in Romania

Trimisa la data: 2008-08-22
Materia: Istorie
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Denisa_O
Lucrare de licenta despre Asasinatele politice in Romania
O carte deosebit de interesanta este cea scrisa Grigore Raduica, Crime in lupta pentru putere. 1966-1968: Ancheta cazului Patrascanu, prin faptul ca prezinta memoriile celui care a fost un personaj principal in cadrul anchetei ordonate de Ceausescu in 1967-1968 pentru revizuirea procesului lui Lucretiu Patrascanu si elucidarea mortii lui Stefan Foris. O alta culegere de documente, cea editata de Dan Catanus si Ioan Chiper, Cazul Stefan Foris. Lupta pentru putere in P. C. R. De la Gheorghiu-Dej la Ceausescu, prezinta o serie de documente despre cel care a fost secretarul general al Partidului Comunist pana in aprilie 1944.

Memoriile lui Belu Zilber, cel care s-a transformat din prieten in principal acuzator al lui Lucretiu Patrascanu, redau gandurile si momentele prin care a trecut acesta de la arestarea lui pentru a fi acuzat alaturi de Patrascanu, motivele pentru care s-a hotarat sa declare impotriva fostului sau prieten si ajutorul pe care l-a dat comisie de ancheta din 1968. Despre Ion Antonescu s-a scris foarte mult, majoritatea cartilor aparand dupa revolutie, pentru ca era interzis sa se scrie despre el in perioada comunista, iar daca se scria trebuia respectat un anumit "adevar istoric". Cele mai importante carti sunt scrise de Gheorghe Buzatu si cuprind documente sau studii despre perioada in care a guvernat maresalul Antonescu.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asasinatele politice in Romania

Cuprins

Introducere.....................................3

Capitolul I. Asasinatele politice comise de Miscarea Legionara.....................................7
1. 1. Ion G. Duca.....................................9
1. 2. Armand Calinescu.....................................16
1. 3. Asasinatele de la Jilava, Snagov si Strejnicul.....................................21

Capitolul II. Asasinatele politice comise de comunisti.....................................34
2. 1. Stefan Foris.....................................35
2. 2. Lucretiu Patrascanu.....................................41
2. 3. Ion Antonescu.....................................54

Capitolul III. Nicolae Ceausescu si revolutia din decembrie 1989.....................................67
3. 1. Venirea la putere a lui Nicolae Ceausescu.....................................68
3. 2. Dezvoltarea cultului personalitatii si agravarea situatiei economice.....................................72
3. 3. Revolutia din decembrie 1989 si moartea sotilor Ceausescu.....................................78

Incheiere.....................................88

Bibliografie.....................................89

Anexe.....................................91

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asasinatele politice in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.