Asasinatele politice in istoria recenta a Romaniei

Trimisa la data: 2009-08-05
Materia: Istorie
Pagini: 100
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Madalina_O
Lucrare de licenta despre Asasinatele politice in istoria recenta a Romaniei
Ion Antonescu reprezinta poate cea mai marcanta figura a Romaniei in timpul razboiului. El a ales sa poarte razboiul alaturi de Germania impotriva Uniunii Sovietice si, de aceea, comunistii ajunsi la putere cu ajutorul Armatei Rosii, nu-l puteau ierta. A fost judecat pentru crime de razboi, in asa numitul "Proces al Marii Tradari". Alaturi de el au mai fost acuzati si condamnati la moarte Mihai Antonescu, Piki Vasiliu si Eugen Cristescu. Stalin nu putea sa-l lase in viata pe cel care facuse atata rau, alaturi de Hitler, comunismului rusesc si a dat ordin ca maresalul Antonescu sa fie judecat si condamnat la moarte.

Imediat dupa ce a fost arestat, Antonescu a fost predat rusilor, care l-au tinut pana in primavara anului 1946 cand a fost executat.
Al treilea capitol, Nicolae Ceausescu, trateaza perioada cuprinsa intre venirea la putere a celui care avea sa devina spaima Romaniei, 1965, si momentul revolutiei din 1989, cand comunismul a fost inlaturat. Procesul fostului lider comunist, Nicolae Ceausescu, poate fi considerat, ca si in cazul lui Patrascanu, un simulacru, pentru ca puterea nou dobandita de conducerea de atunci nu putea fi pastrata fara un mare proces, chiar daca organizat in graba, si executarea celui care a adus Romania in pragul saraciei. Asadar, si in acest caz, lupta pentru putere a impins la asasinat.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asasinatele politice in istoria recenta a Romaniei

Cuprins

Introducere.............................................3

Capitolul I. Asasinatele politice comise de Miscarea Legionara.............................................7
1.1. Ion G. Duca.............................................9
1.2. Armand Calinescu.............................................16
1.3. Asasinatele de la Jilava, Snagov si Strejnicul.............................................21

Capitolul II. Asasinatele politice comise de comunisti.............................................34
2.1. Stefan Foris.............................................35
2.2. Lucretiu Patrascanu.............................................42
2.3. Ion Antonescu.............................................54

Capitolul III. Nicolae Ceausescu si revolutia din decembrie 1989.............................................67
3.1. Venirea la putere a lui Nicolae Ceausescu.............................................68
3.2. Dezvoltarea cultului personalitatii si agravarea situatiei economice.............................................72
3.3. Revolutia din decembrie 1989 si moartea sotilor Ceausescu.............................................81

Incheiere.............................................88

Bibliografie.............................................89

Anexe.............................................92

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asasinatele politice in istoria recenta a Romaniei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.