Asasinatele politice in perioada contemporana din vremea 1933-1989

Trimisa la data: 2009-09-21
Materia: Istorie
Pagini: 117
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: ogchivu
Lucrare de licenta despre Asasinatele politice in perioada contemporana din vremea 1933-1989
Perioada de care ma voi ocupa in cadrul acestei lucrari este cuprinsa intre 1933 si 1989. Desi sunt mai multe asasinate politice decat cele pe care le prezint in paginile care urmeaza, cele mai importante se regasesc in randurile acestei lucrari. Motivul pentru care m-am orientat spre acest subiect, al asasinatelor politice, este acela ca nu s-a facut niciun studiu despre toate, care sa fie cuprins in acelasi loc. De asemenea, perioada este foarte interesanta din punct de vedere istoric.

Daca intre 1933-1940 Miscarea Legionara a fost aceea care a organizat asasinatele politice, omorand prim-ministri, profesori si oameni recunoscuti pe plan international, fosti ministri, axandu-se numai pe oamenii politici, care, in opinia liderilor Garzii de Fier, au intreprins actiuni de distrugere a Miscarii Legionare, dupa preluarea puterii de catre comunisti, acestia si-au intemeiat regimul pe cadavrele unor membrii proprii, care au ajutat Partidul Comunist Roman sa ajunga la putere.

Lucrarea de fata este structurata pe trei capitole, care cuprind trei perioade diferite ale istoriei contemporane si recente a Romaniei. Primul capitol, Asasinatele politice comise de Miscarea Legionara, prezinta istoria asasinatelor politice din perioada 1933 pana in 1940. Primul asasinat politic din istoria contemporana a Romaiei poate fi considerat I. G. Duca, care a fost impuscat de trei membri legionari pe peronul garii din Sinaia, la 29 decembrie 1933, dupa ce se intorcea de la o audienta de la regele Carol al II-lea.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asasinatele politice in perioada contemporana din vremea 1933-1989

Lucrare de licenta despre Asasinatele politice in perioada contemporana din vremea 1933-1989
INTRODUCERE..................4

CAPITOLUL I - Asasinatele politice comise de Miscarea Legionara......8
1.1. Ion G. Duca .........................10
1.2. Armand Calinescu ....................18
1.3. Asasinatele de la Jilava, Snagov si Strejnicul ............25

CAPITOLUL II - Asasinatele politice comise de comunisti........41
2.1. Stefan Foris .............................43
2.2. Lucretiu Patrascanu ......................51
2.3. Ion Antonescu ............................62

CAPITOLUL III - Nicolae Ceausescu si revolutia din decembrie 1989.....78
3.1. Venirea la putere a lui Nicolae Ceausescu .......................79
3.2. Dezvoltarea cultului personalitatii si agravarea situatiei economice ...........84
3.3. Revolutia din decembrie 1989 si moartea sotilor Ceausescu ......95

INCHEIERE ...........104
BIBLIOGRAFIE ........105
ANEXE ...............109

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asasinatele politice in perioada contemporana din vremea 1933-1989". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.