Asceza in viziunea unui pustnic

Trimisa la data: 2009-04-15
Materia: Teologie
Pagini: 80
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniel_T
Lucrare de licenta despre
Activitatea aceasta de invatator nu l-a oprit si de la lucrarile manuale. Urmand pilda Sfantului Apostol Pavel, pentru a-si asigura acel minim necesar pentru a supravietui, Evagrie copia manuscrise, fiind renumit pentru talentul sau in a scrie cu caractere oxyrince: adica litere mari si ovale, mult prelungite.

Dupa o sedere in pustiu de mai bine de 15 ani (382-397), vreme in care a dus o viata plina de virtute, incat s-a zis despre el ca a vietuit "la fel cu apostolii", Evagrie s-a invrednicit sa primeasca de la Dumnezeu darul gnozei, al intelepciunii si al distingerii spiritelor. El era socotit vazator al celor viitoare si facator de minuni.

In anul 398, datorita regimului aspru de asceza l-a care s-a supus, slabit trupeste, el se vazu nevoit sa modereze regimul sau aspru de hranire, sa se retraga in pustiul sketic. Socotit asemenea cu apostolii (Vitae Patrum, P.L.73,1182), daruit cu harismele cunoasterii, intelepciunii si discernamantului duhovnicesc, pnevmatofor, cult, ganditor si vorbitor adanc, capabil de sa sesizeze gandurile care duc la virtute si pe cele care duc la rautate, profet si facator de minuni, autor de carti vestite in Rasarit si in Apus si care continua sa fie si azi o comoara spirituala, Evagrie, acest mare si fin intelectual, n-a putut rezista pustiului mai mult de 18 ani; moare relativ tanar, in varsta de 54 de ani.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asceza in viziunea unui pustnic

Cuprins


Introducere...........................5

Capitolul I Viata, activitatea si opera avvei Evagrie Ponticul;Viata si activitatea avvei Evagrie Ponticul.....................6
Scrierile lui Evagrie................19

Capitolul II Invatatura duhovniceasca a avvei Evagrie Ponticul........28
Elemente esentiale ale vietii duhovnicesti............................28
Treptele vietii ascetice in Ortodoxie...................36
Doctrina teologica a avvei Evagrie Ponticul.............41
Teologia............................41
Cosmologia..........................43
Eshatologia.........................46
Treptele vietii ascetice in viziunea avvei Evagrie Ponticul...........47
Viata practica.....................49
Viata contemplativa................51

Capitolul III Actualizarea invataturii duhovnicesti...................56

Concluzii.........................60

Bibliografie......................
Legenda.................................................................................90
Cuprins.................................................................................93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asceza in viziunea unui pustnic". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.