Asemanari si deosebiri privind adoptia in dreptul romanesc si cel italian

Trimisa la data: 2010-10-06
Materia: Drept
Pagini: 99
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_E
Lucrare de licenta despre Asemanari si deosebiri privind adoptia in dreptul romanesc si cel italian
Adoptia este o institutie pe care sub diferite denumiri si in diverse forme o intalnim din cele mai vechi timpuri, la aproape toate popoarele. Dintotdeauna aceasta institutie a fost conceputa ca avand pe de o parte un scop familial, acela al intemeierii familiei adoptive, in care adoptatul sa gaseasca ocrotire, iar adoptatorul satisfacerea dorintei sale firesti de a fi parinte, iar pe de alta parte un scop social, adoptia contribuind la realizarea telului iminent oricarei societati organizate, de crestere, educare si formare a tinerei generatii pentru viata.

In societatea sclavagista domina conceptia ca persoana defunctului isi continua existenta si dupa moartea sa prin purtarea de catre urmasi a numelui sau, din transmiterea la acestia a averii sale si prin continuarea de catre urmasi a cultului sau domestic.Referindu-ne la rolul adoptiei in societatea sclavagista romana, vom constata ca ambele forme pe care le reglementa dreptul roman - adoptia, adoptio (adoptarea unei persoane dependente, alieni iuris, a unui fiu de familie), si adrogatia, adrogatio (adoptia unei persoane independente, sui iuris, a unui pater familias, care devenea astfel alieni iuris) - erau frecvent si deopotriva folosite pentru ca cetateanul roman necasatorit sau casatorit fara copii sa-si poata alege o persoana care sa-I poarta numele, sa-l mosteneasca si sa-i continuie cultul domestic.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asemanari si deosebiri privind adoptia in dreptul romanesc si cel italian

Lucrare de licenta despre Asemanari si deosebiri privind adoptia in dreptul romanesc si cel italian
Cuprins

Capitolul I Privire Introductiva

Capitolul II Reglementarea legala

Capitolul III Cerintele incheierii adoptiei

Capitolul IV Efectele adoptiei

Capitolul V Desfacerea si desfiintarea adoptiei

Capitolul VI Concluzii

Capitolul VII Anexe

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asemanari si deosebiri privind adoptia in dreptul romanesc si cel italian". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.