Asigurarea de raspundere civila auto

Trimisa la data: 2009-08-01
Materia: Finante-Banci
Pagini: 71
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ionut_L
Lucrare de licenta despre Asigurarea de raspundere civila auto
Partea de studiu de caz va cuprinde o analiza financiara a societatii SC ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A., cu referire directa la asigurarea de raspundere civila auto practicata de compania respectiva.
Cele mai importante aspecte care vor fi luate in calcul sunt: valoarea primelor brute subscrise (cifra de afaceri), valoarea daunelor totale platite, profitul inregistrat, tarifele de prima RCA, cota de piata, rezervele de prime. Voi incerca sa le gasesc locul asigurarilor de raspundere civila auto pe piata asigurarilor din Romania, in functie de totalitatea primelor brute subscrise si a daunelor platite in ultimii 3 ani si voi face o comparatie cu rezultatele obtinute din aceleasi calcule strict pe societatea

SC ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A. Aceste rezultate vor fi reprezentate prin grafice. De asemenea, voi evidentia conditiile in care se incheie o asigurare de raspundere civila pentru daune produse de autovehicule la SC ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A. si pasii ce trebuiesc urmati, iar apoi voi prezenta noua oferta de pe piata a companiei SC ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A., si anume, RCA de vara cu toate ofertele si strategiile de atragere a clientilor si tot ceea ce implica acestea. Voi prezenta si un caz concret de accident de circulatie in care intervine asigurarea de raspundere civila auto obligatorie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asigurarea de raspundere civila auto

Cuprins

Scurt istoric........................................3

Introducere.............................................5

Capitolul I. Piata asigurarilor in general si produsele S.C. ALLIANZ-TIRIAC ASIGURARI S.A..........................................7
1.1.Piata asigurarilor din Romania..................................7
1.2.Prezentarea S.C. Allianz-Tiriac Asigurari S.A si pozitia sa pe piata asigurarilor......................28

Capitolul II. Asigurarea de raspundere civila auto......................34
2.1. Conceptul de asigurare RCA....................................34
2.2.Asiguratorul in cazul asigurarii RCA.......................................36
2.3.Contractul de asigurare.................................37
2.4.Prevederi si norme care alcatuiesc asigurarea de raspundere civila auto................................38

Capitolul III. Analiza financiara a SC ALLIANZ TIRIAC ASIGURARI S.A........................................47

Studiu de caz...........................................56

Concluzii si aprecierii...........................................61

Bibliografie.......................................68

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarea de raspundere civila auto". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.