Asigurarea de raspundere civila auto

Trimisa la data: 2009-07-07 Materia: Economie Pagini: 84 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: lisa
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Asigurarea de raspundere civila auto
Ideea de asigurare, respectiv de suportare a pagubelor in comun, se pierde in negura timpurilor, ea fiind tot atat de veche ca si instinctul de solidaritate umana.

Cel mai vechi document scris dateaza de circa 6500 de ani, document din cuprinsul caruia rezulta ca mestesugarii taietori de piatra din Egiptul de Jos au constituit un fond de intrajutorare, format din contributiile tuturor pentru acoperirea pagubelor provocate de diverse nenorociri, cum ar fi cutremurele, inundatiile, ce se abateau asupra lor.

In Palestina a fost descoperit un document din antichitate care contine ideea de mutualitate in materia asigurarii de animale („fiecaruia dintre noi caruia i-a pierit un magar prin hoti sau prin animale salbatice ii vom procura un altul”) .

Inteleptul legislator atenian Solon (640-558 i.e.n.) este autorul celei dintai asigurari obligatorii care se cunoaste, deoarece el a ordonat ca societatile politice si mestesugaresti sa constituie un fond comun, alimentat prin cotizatii lunare, avand ca destinatie suportarea pagubelor survenite in interiorul grupului .

In Babilon, Fenicia si in alte tari stravechi, proprietarii caravanelor si cei ai corabiilor trebuiau sa se inteleaga intre ei, adica sa formeze asociatii, in cadrul carora suportau in comun pagubele provenite din jafuri ori din alte cauze, pe timpul transportului. Talmudul babilonian nuanta ideea de asigurari corelativ cu cea de vinovatie, deoarece se preciza ca proprietarii de corabii trebuie sa se inteleaga intre ei pentru ca acela care isi pierde corabia sa primeasca alta in loc, iar daca bunul s-a pierdut din culpa acestuia, i se refuza dreptul la despagubire.

In Grecia antica, precum si la Roma, spre sfarsitul republicii, a existat o institutie juridica numita foenus nauticum, imprumut maritim, asemanatoare cu asigurarea pe baza careia proprietarul marfurilor date spre comercializare, ce urmau sa fie transportate cu corabia pe mare, primea sub forma de imprumut o suma de bani pe care o inapoia transportatorului, daca vasul ajungea cu bine la destinatie.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Asigurarea de raspundere civila auto

Lucrare de licenta despre Asigurarea de raspundere civila auto
Cuprins

Argument..........................................3

Capitolul I.

Introducere.......................................5
Sectiunea 1. Scurt istoric al asigurarilor...................5
1.1. Asigurarea – o practica milenara........................5
1.2. Evolutia istorica a societatilor de asigurare în Romania..........8
Sectiunea a 2-a. Societatile de asigurare în dreptul romanesc modern..................................10
Sectiunea a 3-a. Influenta directivelor comunitare asupra sistemului asigurarilor............................11

Capitolul II. Particularitatile contractului de asigurare de raspundere civila..................................12

Sectiunea 1. Consideratii introductive......................12
Sectiunea a 2-a. Asigurarea de raspundere civila pentru pagube produse prin accidente de autovehicule (RCA)........................13
1.1. Prevederi, norme si conditii care alcatuiesc asigurarea de raspundere civila auto......................................13
1.2. Noi reglementari, modificari ale anumitor prevederi legate de RCA.........................................................21
1.3. Raspunderea asiguratorului RCA.........................26
1.4. Calitatea procesuala a asiguratorului..................30
1.5. Stabilirea si plata despagubirilor.....................31
1.6. Fondul de protectie a victimelor strazii...............36
1.7. Asigurarea de raspundere civila pentru pagubele produse prin accidente de autovehicule cu valabilitate numai în afara teritoriului Romaniei....................................................38

Capitolul III. Studiu de caz privind stabilirea despagubirilor pentru pagube produse prin accidente de autovehicule la S.C. Ardaf S.A, precum si fidelizarea clientilor existenti..................41

Sectiunea 1. Analiza financiara a S.C. Ardaf S.A..............41
Sectiunea a 2-a. Conditiile de asigurare RCA la S.C. Ardaf S.A........51
Sectiunea a 3-a. Fidelizarea clientilor existenti.............58
Diagrama conceptuala..........................................61
Chestionar....................................................62
Sectiunea a 4-a. Constatul amiabil............................64

Concluzii.....................................................76

Abrevieri.....................................................78

Bibliografie..................................................80

Anexa 1 – Formular constatare amiabila........................83
Anexa 2 – Instructiuni de completare a formularului CA...............84
Anexa 3 – Directia Daune – 2009...............................85
Anexa 4 – Strategia RCA de vara 2009..........................105
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarea de raspundere civila auto". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.