Asigurarea de raspundere in practica nationala si internationala

Trimisa la data: 2010-09-25
Materia: Drept
Pagini: 83
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Gabriel_Fi
Lucrare de licenta despre Asigurarea de raspundere in practica nationala si internationala
Locul clasei de asigurari de raspundere civila obligatorie si facultativa este bine conturat pe piata asigurarilor, ocupind un segment tot mai mare ,fiind de 28,5% in 2001, si ajungind la cel mai inalt nivel vreodata pe parcursul a primelor 3 trimestre ale anului 2005 , reprezentind 68% din totalul asigurarilor. Ponderea cea mai mare din cadrul acestei clase de asigurari o detine AORCA, care a reprezentat ,in 2004, 44,35% din totalul incasarilor la capitolul asigurari de raspundere. A doua pozitie dupa volumul incasarilor este ocupata de asigurarea de raspundere civila facultativa auto, inclusiv Cartea Verde, careia ii revine aproximativ 1/3 din sector. La inceput de cale sunt asigurarile profesionale , dintre care cele mai solicitate sunt asigurarile de raspundere a notarilor.( vezi calcule la anexe).

Pentru aceasta clasa de afaceri, datele disponibile nu sunt nici complete, nici indeajuns de exhaustive pentru a aprecia cum se cuvine importanta sectorului. Totusi se poate specifica faptul ca evolutia sa este influentata atit de presiunea exercitata de competitie , cit si de cresterea experientei companiilor de asigurari in rezolvarea cerintelor clientilor privind raspunderea civila.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asigurarea de raspundere in practica nationala si internationala

Lucrare de licenta despre Asigurarea de raspundere in practica nationala si internationala
Cuprins

Introducere............3

Capitolul I. Importanta si rolul asigurarilor de raspundere in economia contemporana ...........7
1.1Continutul economic si structura asigurarilor de raspundere........7
1.2 Necesitatea, aparitia si evolutia asigurarilor de raspundere......14
1.3 Globalizarea economica si extinderea domeniului de aplicare al asigurarilor de raspundere...............22

Capitolul II. Modalitati si forme de asigurare de raspundere aplicate in practica internationala si nationala............27
2.1 Asigurari de raspundere aplicate prin efectul legii........27
2.2 Asigurari de raspundere facultativa..............45

Capitolul III. Directii si modalitati de eficientizare a asigurarilor de raspundere aplicate in RM................59
3.1 Cai si metode de reglementare structurala si legala a asiguratorilor ce aplica asigurarea de raspundere............59
3.2 Problemele reglementarilor prudentiale si financiare ale asigurarilor de raspundere.............64

Concluzii si recomandari..................75

Bibliografie.................80

Anexe

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarea de raspundere in practica nationala si internationala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.