Asigurarea financiara in contextul asigurarilor in comertul international

Trimisa la data: 2009-07-24
Materia: Finante-Banci
Pagini: 111
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Robert_I
Lucrare de licenta despre Asigurarea financiara in contextul asigurarilor in comertul international
Asociatiile mutuale - reprezinta o forma de asociere a mai multor persoane care contribuie la crearea fondului de asigurare din care vor fi despagubiti cei care vor suporta pagube. Ele nu au capital si apartin contractantilor asigurarilor, astfel incat orice nou contractant devine si coproprietar al asociatiei. In prezent, datorita nevoii de capital, se constata un puternic fenomen de demutualizare a acestora si de transformare a lor in societati comerciale.Sindicatele Lloyd`s - constituie cea mai reprezentativa piata de asigurari din lume, tranzactionand un volum impresionant de asigurari si reasigurari exprimat in miliarde de dolari anual.

Pot fi considerate surse de asigurari si reasigurari din Londra. Pe piata Lloyd`s se asigura o mare varietate de riscuri obisnuite si mai putin obisnuite. Este o piata faimoasa pentru unicitatea tipurilor de subscrieri, care nu se pot intalni pe nici o alta piata: picioarele fotbalistilor, vocile cantaretilor, m{inile pianistilor e.t.c. mari vedete din diverse domenii s-au asigurat pe aceasta piata. Pool-urile de subscriere - activitatea acestora este coordonata de o companie ce isi asuma rolul de "leader". Deci pool-urile reprezinta o grupare de asiguratori sau resiguratori ce constituie o organizatie menita sa desfasoare o activitate de asigurare si resigurare.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asigurarea financiara in contextul asigurarilor in comertul international

Cuprins

Capitolul I. Introducere in teoria asigurarilor.....................4
1.2 Necesitatea, esenta, rolul, functiile si importanta asigurarii in comertul international..................................4
1.2 Clasificarea asigurarilor................................8

Capitolul II. Principalele categorii de firme care actioneaza pe piata internationala a asigurarilor si reasigurarilor.....................11
2.1 Asiguratori si reasiguratori...........................11
2.2 Intermediarii in asigurari / reasigurari.........................16
2.3 Prestatorii de servicii................................18

Capitolul III. Contractul de asigurare............................19
3.1 Concept, caracteristici, conditii de validitate...................19
3.2 Principiile pe care se bazeaza incheierea si derularea contractului de asigurare..................................23
3.3 Formarea contractului de asigurare........................30
3.4 Efectele si incetarea contractului de asigurare..................36

Capitolul IV. Asigurarea financiara............................39
4.1 Concept, caracteristici, tipuri...............................39
4.2 Asigurarea creditelor de export............................44
4.3 Incheierea si derularea contractului de asigurare de credit........................................48

Capitolul V. Legislatia privind asigurarile..........................58
5.1 Reglementari nationale.....................................58
5.2 Reglementari internationale..................................71

Capitolul VI. Studiu de caz - S.C. GARANTA S.A.......................71

Concluzii si propuneri...........................................107

Bibliografie.......................................110

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarea financiara in contextul asigurarilor in comertul international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.