Asigurarile auto Casco la SC Unita SA

Trimisa la data: 2013-08-09
Materia: Marketing
Pagini: 45
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: florin muntean
Lucrare de licenta despre Asigurarile auto Casco la SC Unita SA
Istoria asigurarilor in Romania, a inceput sa fie scrisa anterior anului 1871, prin manifestari ale protectiei pe baze mutuale, ce au aparut in Transilvania inca din secolul al XIV-lea. In anul 1744 a aparut la Brasov, Casa de Incendiu, organizata prin fuzionarea mai multor asociatii mutuale. In anul 1848 ia fiinta Institutul General de Pensii, organizatie ce isi face aparitia tot la Brasov, ca asociatie mutuala care asigura membrilor o pensie anuala.

Dupa tratatul de la Adrianopole din anul 1829, au aparut in Bucuresti, la Iasi si in porturile Dunarii, reprezentante ale unor companii straine din Austria, Italia, Anglia si Ungaria. Aceste reprezentante practicau asigurari de transport, de incendiu si asigurari de viata.
Dacia a fost prima societate romaneasca de asigurare autorizata prin Inaltul Decret Domnesc nr. 699 din 13 martie 1871 . In momentul infiintarii, societatea dispunea de un capital social de 3 milioane lei. Cu toate ca, fondatorii si membrii consiliului sau de administratie erau personalitati marcante ale vietii politice, sociale si economice din perioada respectiva, societatea a intampinat numeroase dificultati.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asigurarile auto Casco la SC Unita SA

Cuprins

Introducere........................................4

Capitolul I. Continutul, evolutia si impactul asigurarilor asupra vietii economice si sociale.....................................5
1.1. Conceptul de asigurare........................................5
1.2. Evolutia asigurarilor in Romania........................................8
1.3. Rolul social si economice al sigurarilor........................................16

Capitolul II. Activitatea si organizrea societatii de asigurare Unita........................................18
2.1. Prezentarea generala a SC Unita SA........................................18
2.2. Prezentarea sucursalei Iasi a SC Unita SA........................................23

Capitolul III. Lichidarea daunelor la siurarile auto Casco........................................24
3.1 Tehnica lichidarii daunelor la asigurarile de auto Casco........................................24
3.1.1 Operatiuni declansate de producerea evenimentelor asigurate........................................25
3.1.2 Particularitati ale lichidarii daunelor la asigurarile de transport practicate de sucursala Iasi a SC Unita SA........................................33
3.2 Analiza paltilor din despagubiri la asigurarile de transport........................................35

Capitolul IV. Concluii si propuneri........................................40

Bibliografie........................................43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarile auto Casco la SC Unita SA". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.