Asigurarile de viata din Romania

Trimisa la data: 2010-10-15
Materia: Administratie Publica
Pagini: 101
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mirela_P
Lucrare de licenta despre Asigurarile de viata din Romania
Conceptul de asigurare de viata ca un contract cu doua parti furnizeaza baza unei discutii privind alocarea riscului intre trei parti: (1) detinatorul politei, (2) beneficiarul, (3) furnizorul asigurarii (in mod obisnuit, acesta este un asigurator). Beneficiarul risca o pierdere financiara in cazul in care asiguratul moare. O polita ce ofera beneficiu in caz de deces micsoreaza riscul trecand o parte din consecintele financiare asupra asiguratorului. Acest motiv de incheiere a asigurarii, denumit adesea in literatura asigurarilor de viata "protectie in caz de deces" este cel mai important motiv al incheierii unei asigurari pe termen.

Din punctul de vedere al asiguratorului (precum o societate de asigurari de viata), riscurile asociate oferirii beneficiului in caz de deces (elementul de asigurare pe termen din polita) sunt legate de ratele de mortalitate a populatiei asigurate si, posibil, de alegerea gresita a garantiilor de reinnoire oferite ca parte a asigurarii. Aceasta alegere se produce deoarece detinatorii de polite sunt asteptati sa exercite reinnoiri ale politelor asigurand persoane a caror sanatate s-a deteriorat, in timp ce nu se asteapta reinnoirea politelor asigurand persoane cu o sanatate peste medie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asigurarile de viata din Romania

Lucrare de licenta despre Asigurarile de viata din Romania
Cuprins

Introducere............................3

Capitolul I. Aspecte generale privind asigurarile de viata din Romania
.......................3

Capitolul II. Elemente tehnice ale contractului de asigurare de viata...........................18

Capitolul III. Configuratia actuala si evolutia pietei asigurarilor de viata din Romania...................................29

Capitolul IV. Studiu de caz: AIG Life Asigurari Romania- leader pe piata asigurarilor de viata din Romania....................59

Capitolul V.Directii si strategii de dezvoltare a pietei asigurarilor de viata din Romania................................87

Concluzii....................98

Bibliografie...............................99

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarile de viata din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.