Asigurarile de viata in cadrul unei societati in comparatie cu alte societati de asigurari

Trimisa la data: 2010-04-04
Materia: Economie
Pagini: 72
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexei_T
Lucrare de licenta despre Asigurarile de viata in cadrul unei societati in comparatie cu alte societati de asigurari
O societate de asigurare avea o directie generala, directii regionale si reprezentante generale. Acestea practicau conform legii, asigurari grupate in urmatoarele 5 ramuri: incendiu, viata, accidente; dintre care: accidente corporale; furt, geamuri, autovehicule, raspundere civila generala si diverse; transport, grindina. S-a creat in aceasta perioada, pe linga Ministerul Industriei si Comertului, un Oficiu pentru supravegherea intreprinderilor private, care incheie asigurari si reasigurari in tara.

In perioada 1871 - 1949, activitatea de asigurare s-a desfasurat in cadrul economiei de piata, in conditii de concurenta. Partea hotaritoare a segmentului de piata de asigurari a revenit intreprinderilor private, organizate sub forma societatilor comerciale de asigurare pe actiuni. Activitatea de asigurare, in aceasta perioada se poate spune ca a atins stadiul cel mai inalt al dezvoltarii ei, in perioada interbelica. Cel de-al doilea razboi mondial si evenimentele din anii care i-au urmat au condus la restringerea activitatii de asigurare. In anul 1948, se incheie astfel prima etapa a dezvoltarii asigurarilor in conditiile economiei de piata.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asigurarile de viata in cadrul unei societati in comparatie cu alte societati de asigurari

Cuprins

Capitolul I Notiuni generale privind asigurarile...........3

Capitolul II Prezentarea generala a societatii de asigurare- reasigurare " Asirom SA.".............13

Capitolul III Tipologia asigurarilor de viata practicate de SC. Asirom SA..............19

Capitolul IV Descrierea generala a principalelor produse de asigurare de viata practicate de celelalte societati de asigurare din Romania..............39

Capitolul V Studiu comparativ privind evolutia principalelor societati de pe piata asigurarilor de viata din Romania..........64

Capitolul VI Concluzii finale............71

Bibliografie.........72Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarile de viata in cadrul unei societati in comparatie cu alte societati de asigurari". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.