Asigurarile in cadrul pietei

Trimisa la data: 2009-07-19 Materia: Economie Pagini: 90 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Loredana_B
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Asigurarile in cadrul pietei
In tarile dezvoltate, asigurarile reprezinta o parte a educatiei, a traditiei si chiar a vietii, in timp ce in Romania, in prezent, suntem departe de a vorbi de o educatie la nivelul intregii populatii in acest domeniu. In particular, in conditiile tarii noastre se adauga si factorii obiectivi financiari si lipsa unei traditii. Pe de alta parte, oferta este limitata si mai putin adaptata la nevoile pietei, mai putin flexibila. Nu exista un sistem dezvoltat al serviciilor financiare (credite, ipoteci...),

fapt ce se leaga de o infrastructura deficitara, de un sistem de plati greoi si incomod, de lipsa instrumentelor de plata confortabile pentru clienti. Constientizarea si manifestarea nevoii de protectie a fiecarui om, ca si decizia de a cumpara o asigurare, ca demers individual si facultativ, sunt determinate in mare masura de factori obiectivi - economici, financiari (disponibilitatea de a folosi o parte din venituri pentru aceasta), sociali, familiali, educationali - si factori subiectivi - experientele anterioare, cunoasterea avantajelor si protectiei oferite de asigurare.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Asigurarile in cadrul pietei

Cuprins

Introducere...............................................3

Capitolul I. Conceptul teoretic al asigurarilor in economia de piata......................................5
1.1. Conceptul de asigurare si necesitatea asigurarii.......................................5
1.2. Protectia impotriva riscului...................................9
1.3. Piata de asigurare: esenta, notiune si functie..........................11

Capitolul II. Analiza pietei de asigurari din Republica Moldova............................................21
2.1 Situatia actuala a pietei de asigurari din Republica Moldova............................................21
2.2 Caracteristica sectoarelor de activitate........................29
2.3 Tendinte in activitatea companiilor care activeaza pe piata de asigurari din Republica Moldova................................44

Capitolul III. Asigurarea in context international..........................................53
3.1 Asigurarea si dezvoltarea economica........................53
3.2 Piata asigurarilor Europei Centrale si de Est........................................67
3.3 Impactul globalizarii asupra asigurarilor.............................70

Incheiere..................................................85

Bibliografie.........................................87
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarile in cadrul pietei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.