Asigurarile sociale de sanatate in Romania

Trimisa la data: 2010-06-24 Materia: Medicina Pagini: 65 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Dana_Co
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Asigurarile sociale de sanatate in Romania
Conceptul de asigurari sociale de sanatate de care ne vom ocupa si despre care vom vorbi preponderent in aceasta lucrare a fost introdus incepand cu 1998 odata cu demararea reformei in sistemul sanitar.Prin urmare, din 1998 incoace, conceptul de asigurari sociale are doua conotatii si anume asigurarile sociale de pensii si alte ajutoare, cu buget (venituri si cheltuieli specifice), separat.

Asigurarile sociale de sanatate reprezinta principalul sistem de ocrotire a sanatatii populatiei. Ele sunt obligatorii si functioneaza descentralizat, pe baza principiului solidaritatii si subsidiaritatii in colectarea si utilizarea fondurilor, precum si a dreptului alegerii libere de catre asigurati a medicului, a unitatii sanitare si a casei de asigurari de sanatate.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Asigurarile sociale de sanatate in Romania

Lucrare de licenta despre Asigurarile sociale de sanatate in Romania
Cuprins

Capitolul I. Asigurarile sociale - componenta a securitatii sociale......3

Capitolul II. MAanagementul sistemului de asigurari sociale de sanatate .....................9

Capitolul III. Finantarea sistemului de asigurari de sanatate.........19

Capitolul IV. Asistenta medicala in cadrul sistemului de asigurari de sanatate.....................26

Capitolul V. Bugetul de venituri si cheltuieli al casei judetene de asigurari de sanatate a judetului Timis........................37

Capitolul VI. Evolutii recente si tendinte viitoare ale sistemului asiguratorilor sociale de sanatate....................42

Bibliografie...................65
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarile sociale de sanatate in Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.