Asigurarile sociale si protectia sociala in cadrul unei societati

Trimisa la data: 2009-10-01
Materia: Finante-Banci
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_Ro
Lucrare de licenta despre Asigurarile sociale si protectia sociala in cadrul unei societati
In conformitate cu prevederile legale unitatile economice stabilesc drepturile ce se cuvin personalului incadrat prin contract in caz de imbolnavire, de maternitate sau de deces al unui membru de familie; aceleasi unitati platesc indemnizatiile respective, ca mandatare ale organelor asigurarilor de stat. De asemenea unitatile economice sunt obligate sa asigure pentru intregul lor personal evidenta corecta a vechimii in munca, a salariilor aferente si a celorlalte elemente necesare pentru stabilirea pensiilor si a altor drepturi de asigurare sociala.

Comisiile de pensii si asigurari sociale din unitati, chiar daca dispozitiile legale care reglementeaza functionarea acestor comisii au cazut in desuetudine, atributiile lor in prezent sunt indeplinite de catre organele de specialitate ale unitatilor, in special de compartimentele de personal si salarizare, care de fapt si in trecut furnizau principalele informatii comisiilor de pensii si asigurari sociale.Astfel aceste compartimente de specialitate au ca scop in primul rand aplicarea intocmai a legii cu privire la stabilirea pensiilor, altor drepturi de asigurare sociala si celorlalte drepturi materiale cu caracter social.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Asigurarile sociale si protectia sociala in cadrul unei societati

Lucrare de licenta despre Asigurarile sociale si protectia sociala in cadrul unei societati
Cuprins

Capitolul I. Asigurarile sociale si protectia sociala...................................3

Capitolul II. Contabilizarea contributiilor la organismele de asiguri si protectie..............................18

Capitolul III. Contabilizrea drepturilor de asigurari socaile de stat acordate pentru incapacitate temporara de munca, maternitate di deces.........................37

Capitolul IV. Studiu de caz la 1 IUNIE S.A., Timisoara..................50

Capitolul V. Concluzii............................61

Capitolul VI. Bibiografie...........................81

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Asigurarile sociale si protectia sociala in cadrul unei societati". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.