Aspecte ale avantajului competitiv in Uniunea Europeana

Trimisa la data: 2010-07-12
Materia: Economie
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: AndreeaMaria_R
Lucrare de licenta despre Aspecte ale avantajului competitiv in Uniunea Europeana
In prezent, cei mai importanti sunt factorii avansati, ei fiind necesari pentru a atinge obiective deosebite cum ar fi produse diferentiate si productia de tehnologii performante. Ei necesita investitii mari in forta de munca si in capital fizic. De asemenea, acesti factori sunt mai greu de procurat si trebuie subordonati cit mai eficient strategiei globale a firmei, insa rolul lor in dezvoltare este evident si semnificativ.

O a doua distinctie importanta in cadrul factorilor de productie o putem face dupa specificitatea lor. Astfel, avem de-a face cu factorii generali (reteaua de drumuri, sursele de capital si personalul de nivel mediu de calificare), care pot fi folositi intr-o gama larga de industrii si factorii specializati (personal de inalta calificare, infrastructura cu proprietati specifice, etc.) a caror utilizare este limitata la un numar restrins de ramuri sau chiar la una singura.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale avantajului competitiv in Uniunea Europeana

Cuprins

Introducere.................3

Capitolul I Despre competitivitate...........5
1.1 Definitii.............5
1.2 Fortele competitive ale natiunii.........9

Capitolul II Teoria avantajului competitiv............11
2.1 Factorii de productie...........12
2.2. Cererea interna................18
2.3. Industriile furnizoare si conexe........26
2.4. Concurenta, strategia si structura organizationala a firmei......27
2.5. Rolul sansei..............32
2.6. Rolul guvernului..........33

Capitolul III Crearea,dezvoltarea si sustinerea avantajului national.........34
3.1. Interdependente din cadrul ' diamantului national.......35
3.2. Cluster-ul........37
3.3. Mecanismele crearii, dezvoltarii si sustinerii avantajului national..............38
3.4. Avantajul competitiv national in tarile in curs de dezvoltare/tarile dezvoltate..............41

Capitolul IV Stadiile de dezvoltare a avantajului competitiv
Fata in fata - Michael Porter si Mihail Manoilescu.........44

Bibliografie...............53

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale avantajului competitiv in Uniunea Europeana". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.