Aspecte ale calculatiei costurilor si implicatiile acesteia in evaluarea stocurilor

Trimisa la data: 2010-09-23
Materia: Contabilitate
Pagini: 96
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Amalia_B
Lucrare de licenta despre Aspecte ale calculatiei costurilor si implicatiile acesteia in evaluarea stocurilor
Datorita marii diversitati a indicatorilor economico - financiari care se calculeaza in contabilitate si metodele de calculatie prin care se determina indicatorii in cauza sunt diferite. Astfel pentru calculul costului productiei fabricate se pot utiliza diverse metode in functie de particularitatile tehnologice si organizarii productiei, de obiectivele urmarite in activitatea de conducere a procesului de productie.Organizarea calculatiei contabile in concordanta cu celelalte forme de calculatie economica (previzionala si statistica).

Acest principiu prezinta o importanta deosebita pe linia analizei si controlului diferitilor indicatori economico-financiari, asigurand comparabilitate intre datele previzionate si cele furnizate de contabilitate si statistica, precum si un continut unitar indicatorilor respectivi. Prin respectarea cu strictete a acestui principiu, se creeaza premisele necesare comparabilitatii datelor efective din contabilitate cu datele antecalculate si se asigura contabilitatii rolul de principal instrument de efectuare a controlului cu privire la modul de indeplinire a indicatorilor programati in scopul determinarii abaterilor.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale calculatiei costurilor si implicatiile acesteia in evaluarea stocurilor

Cuprins

I. Sistemul contabilitatii de gestiune...............3
1.1. Contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune - definire, obiective si functii principale ..........3
1.2. Paralela intre contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune.............5
1.3. Locul contabilitatii de gestiune in functionarea procesului productiv...........8
1.4. Costurile si calculatia costurilor...........10

II. Organizarea contabilitatii de gestiune si calculatia costurilor la S.C. MODA S.A. ARAD..........19
2.1. Prezentarea firmei.................19
2.2. Analiza principalelor rezultate economico - financiare pe anul 2001............21
2.3. Procesul tehnologic.........22
2.4. Organizarea compartimentului financiar - contabil si analiza critica a sistemului de calculatie a costurilor existent.........23
2.5. Sistem de urmarire si calculatie a costurilor de productie la S.C MODA S.A. Arad.............33

III. Evaluarea stocurilor si implicatiile asupra rezultatului exercitiului...............75
3.1. Evaluarea stocurilor de produse conform IAS 2 - consideratii generale..........75
3.2. Analiza metodei de evaluare a stocurilor la S.C MODA S.A. Arad............76

IV. Concluzii finale si recomandari.............89

Bibliografie..............93

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale calculatiei costurilor si implicatiile acesteia in evaluarea stocurilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.