Aspecte ale coloanei de fractionare - proiectare mecanica

Trimisa la data: 2010-11-20
Materia: Politehnica
Pagini: 115
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Georgiana_H
Lucrare de licenta despre Aspecte ale coloanei de fractionare - proiectare mecanica
Datorita principiilor de functionare, coloanele cu umplutura nu sunt adecvate pentru a lucra cu gaze sau lichide impurificate.
Impuritatile pot astupa spatiile libere ale umpluturii, ceea ce ar determina cresterea accentuata a rezistentei hidraulice a umpluturii si micsorarea, in timp, a eficacitatii coloanei. In coloanele cu diametrul interior Di aë"0,8 m, pe anumite portiuni, gazele (vaporii) si lichidul pot circula pe sectiuni diferite, fara a veni in contact, ceea ce micsoreaza eficacitatea separarii.

Deoarece la peretele coloanei volumul de goluri este maxim, lichidul are tendinta sa se deplaseze in lungul peretelui; zona centrala va fi in acest caz insuficient udata. Pentru a obtine, totusi, o eficacitate a separarii corespunzatoare este necesara organizarea rationala a regimului de lucru al coloanei. In acest scop, pe inaltimea umpluturii sau intre cele doua straturi distincte de umplutura se prevad dispozitive (talere) de redistribuire care aduc lichidul spre zona centrala a umpluturii.Umplutura se pune pe toata inaltimea coloanei sau aceasta coloana se tractioneaza. Ultima varianta constructiva se adopta atunci cand, datorita greutatii umpluturii, dimensiunile gratarelor ar urma sa fie prea mari, sau cand constructia ar fi puternic solicitata in zona asamblarii gratarului cu corpul coloanei.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul pl─âtitor de venituri ├«mputernice┼čte pe Administratorul Site-ului s─â calculeze, s─â re┼úin─â ┼či s─â vireze la bugetul de stat, ├«n numele ┼či pe seama sa, taxele, impozitele ┼či contribu┼úiile sociale datorate ├«n leg─âtur─â cu veniturile din proprietate intelectual─â realizate de utilizatorul cedent, ├«n conformitate cu dispozi┼úiile legale ├«n materie ├«n vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale coloanei de fractionare - proiectare mecanica

Lucrare de licenta despre Aspecte ale coloanei de fractionare - proiectare mecanica
Cuprins

Capitolul I Introducere..............3

Capitolul II Prezentarea constructiv functionala a aparatelor de tip coloana...............5

Capitolul III Calculul de proiectare mecanica al coloanei...........22

Capitolul IV Evaluarea incarcarilor accidentale si extraordinare pe coloana..............46

Capitolul V Calculul mecanic de verificare la rezistenta si stabilitate...........87

Capitolul VI Calculul sistemului de rezemare.............95

Capitolul VII Analiza constructiva a tipurilor de amenajari interioare de la coloane...............100

Capitolul VIII Norme tehnice de securitate a muncii la exploatarea coloanelor in instalatie.............110

Capitolul IX Concluzii................112

Bibliografie...........115

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale coloanei de fractionare - proiectare mecanica". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.