Aspecte ale competentei consistoriilor

Trimisa la data: 2008-12-28
Materia: Teologie
Pagini: 60
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Mihai_P
Lucrare de licenta despre Aspecte ale competentei consistoriilor
Episcopul. Episcopul este socotit administratorul si impartitorul suprem al bunurilor bisericesti din eparhia lui. Canoanele apostolice ( 38,40,41) arata ca episcopului i s-a dat in mod absolut carmuirea averii din Biserica respectiva.

Canonul 24 al sinodului de la Antiohia, 341, prevede pentru episcopi dreptul de administrare a averii bisericesti cu judecata si stapanirea. Tot acest canon prevede ca preotii si diaconii sa cunoasca modul de administrare a averii bisericesti, iar in cazul in care episcopii au averi personale, acestea sa fie cunoscute , astfel incat, in cazul mortii episcopului, sa se poata face delimitarea intre averea bisericeasca si averea episcopului.

La numirea unui episcop intr-o eparhie si la primirea inventarului de la iconom, episcopul trebuie sa-si declare averea personala (inventarul acesteia); in caz contrar, toata averea, fie dinaintea instalarii, fie obtinuta dupa instalare, trece in patrimoniul episcopiei

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale competentei consistoriilor

Lucrare de licenta despre Aspecte ale competentei consistoriilor
Cuprins

Introducere...........................2

Capitolul I Competenta in drept...................4

Capitolul II Instantele de judecata bisericesti si competenta lorin biserica veche......................29

Capitolul III Competenta consistoriilor in biserica ortodoxa romana..............................42

Capitolul IV Competenta consistoriilor in alte biserici ortodoxe autocefale - surori.................60
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale competentei consistoriilor". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.