Aspecte ale copilului in perioada adolescentei

Trimisa la data: 2010-04-12
Materia: Sociologie
Pagini: 58
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_T
Lucrare de licenta despre Aspecte ale copilului in perioada adolescentei
Geneza sociala a adolescentei
Asa cum demonstreaza o serie de cercetari antropologice si etnologice adolescenta reprezinta o etapa de varsta practic necunsocuta in secolul al XX-lea. Unii autori cred chiar adolescenta ca atare constituie doar o notiune sociala, special "inventata" pentru a putea explica un spatiu de viata caracteristic numai societatilor contemporane.

In lucrarea sa dedicata istoriei sociale a copilariei P. Aries considera ca prima mentiune a adolescentei poate fi indentificata in traducerile latinesti ale scrierilor vechiului Bizant in secolul al XIII-lea, in timp ce adevaratele "radacini" ale perioadei adolescentei apar in secolul al XVI-lea odata cu infiintarea primelor scoli printre fii de nobili, in Franta. Dar pana in secolul al XX-lea nu a existat notiunea generala de adolescenta in intelesul ei contemporan, trecerea de la varsta copilariei la varsta adulta avand loc, in mod direct, fara nici-o perioada de tranzitie intre ele.

Printre cei mai impontanti factori sociali care au contribuit la geneza adoloscentei ca etapa a varstei distincta se poate mentiona: schimbarile cu caracter economic, disolutia legaturilor traditionale existente in cadrul familiei si modificarea relatiilor intre generatii, prelungirea perioadei de scolarizare a tinerilor pana la varste considerate alta data ca apartinand maturitatii, existenta unor institutii specializate pentru cresterea si educatia copiilor, multiplicarea sisitemelor normative in societatea contemporana etc.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale copilului in perioada adolescentei

Lucrare de licenta despre Aspecte ale copilului in perioada adolescentei
Cuprins

Introducere ................................................... 3

Capitolul 1 ................................................... 4
1.1. Importanta educatiei sexual ................................................... 4
1.2. Adolescenta ................................................... 6
A. Geneza sociala a adolescentei ................................................... 6
B. Criterii conjugate ale definirii perioadei adolescentine ................................................... 8
C. Teorii sociologice si antropologice cu privire la adolescenta ................................................... 13

Capitolul II ................................................... 15
1. Conceptul de educatie ................................................... 15
2. Familia ca factor in educatia adolescentului ................................................... 24
3. Scoala, grupul de prieteni si mass-media in educatia adolescentului ................................................... 29

Capitolul III
Aria si metodologia cercetarii ................................................... 38

Capitolul IV
Analiza si interpretarea ................................................... 40

4.1. Familia ca factor in educatia sexuala a adolescentului ................................................... 42
4.2. Scoala - un factor responsabil de educatie sexuala .................................................. 51

Bibliografie ................................................... 58

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale copilului in perioada adolescentei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.