Aspecte ale drepturilor economice si sociale garantate de catre dreptul institutional international

Trimisa la data: 2010-04-15
Materia: Drept
Pagini: 179
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandru_G
Lucrare de licenta despre Aspecte ale drepturilor economice si sociale garantate de catre dreptul institutional international
Protectia sociala constituie, de fapt, un serviciu colectiv "de tutela"; corespunzator nevoilor a caror satisfacere ar putea fi lasata la initiativa indivizilor si ar putea fi satisfacute prin diverse formule de economie individuala sau de asigurari, functionand potrivit mecanismelor pietei.Dar puterile publice, asa cum s-a putut observa, estimeaza ca este vorba de un serviciu indispensabil, a carui furnizare nu trebuie lasata pe seama initiativei private.

Ele se considera tutori ai indivizilor si familiilor, impunandu-le mecanisme de solidariitate bazate pe o redistribuire a veniturilor.Acest aspect redistributiv al protectiei sociale merita sa fie subliniat deoarece au fost si pareri care au considerat protectia sociala ca un ansamblu de institutii "devoratoare de bogatii", cand se prezinta ca un proces de redistribuire a veniturilor de la cei sanatosi catre cei bolnavi sau handicapati;

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale drepturilor economice si sociale garantate de catre dreptul institutional international

Cuprins

1.Crearea organizatiei internationale a muncii.............3

2.Crearea consiliului Europei..............7

3.Crearea comunitatilor europene...........7

4.Politica sociala...............12

5.Protectia sociala..............24

6.Conventiile si recomandarile adoptate de organizatia internationala a muncii.................40

7.Normele consiliului Europei ...............65

8.Normele europene privind protectia sociala............74

9.Tipuri si modele de protectie sociala............100

10.Sistemul institutional competent in domeniul protectiei sociale.............125

11.Controlul instituit prin norniele internationale asupra protectiei sociale...........150

12. Armonizarea legislatiei sociale........162

Bibliografie..............173

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale drepturilor economice si sociale garantate de catre dreptul institutional international". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.