Aspecte ale impozitelor si taxelor locale in cadrul unei primarii

Trimisa la data: 2010-03-26
Materia: Economie
Pagini: 105
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andra_B
Lucrare de licenta despre Aspecte ale impozitelor si taxelor locale in cadrul unei primarii
Initial, autonomia finantelor locale n-a actionat pentru ca nu existau probleme financiare in sarcina autoritatilor teritoriale, toate activitatile acestora fiind subordonate statului. Finantele publice aveau un caracter, prin excelenta centralizat. Puterea financiara la nivel local se exercita prin reprezentantii administratiei teritoriale, care erau investiti cu puteri derivand din cea centrala, in materie de percepere de venituri si intr-o mai mica masura de efectuare de cheltuieli in numele statului.

Treptat, pe masura dezvoltarii societatilor si amplificarii problemelor de natura sociala, tot mai multe activitati administrative cu caracter local se autonomizeaza, dobandesc o anumita independenta fata de administratia centrala. In noile conditii, colectivitatile locale stabilesc venituri si fac cheltuieli, astfel ca apare necesitatea descentralizarii administrative a finantelor publice, constituindu-se finantele locale.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale impozitelor si taxelor locale in cadrul unei primarii

Cuprins

Capitolul I. Notiuni introductive................2
1.1. Locul prelevarilor fiscale in ansamblul resurselor statului.....2
1.2. Prelevarile fiscale de natura impozitelor...........5

Capitolul II. Finantele colectivitatilor locale...........32
2.1. Continutul si organizarea finantelor locale..........32
2.2. Descentralizarea financiara............36
2.3. Autonomia locala.............41
2.4. Economia locala din Romania in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana..............46

Capitolul III. Impozitele si taxele locale in Romania............55
3.1. Consideratii generale privind impozitele si taxele locale in Romania............55
3.2. Principalele venituri fiscale ale bugetelor locale...........58

Capitolul IV. Studiu de caz privind structura impozitelor si taxelor locale la Primaria Municipiului Arad............71

Anexe................93

Bibliografie..............103

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale impozitelor si taxelor locale in cadrul unei primarii". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.