Aspecte ale ingrijirii pacientului cu osteoporoza

Trimisa la data: 2008-12-29
Materia: Medicina
Pagini: 92
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_R
Lucrare de licenta despre Aspecte ale ingrijirii pacientului cu osteoporoza
In cazul interventiilor chirurgicale este recomandat sa i se ofere pacientului conditii optime pentru a diminua stress-ul suferit si a se adapta usor schimbarilor de mediu.

Datorita fracturii si a imobolitatii cauzate de aceste, bolnavul va fi in repaus la pat. Dar starea patologica si durerea nu sunt singurele motive ale mentinerii pacientului la pat, ci este si o masura profilactica pana in momentul repararii chirurgicale a osului lezat.

Prioritare in spital vor fi si inlaturarea durerii si pregatirea psihica a pacientului invatandu-l sa se obisnuiasca si sa accepte starea sa actuala si interventiile curative necesatre.

Aceasa pregatire psihica va consta in oferirea informatiilor necesare intelegerii bolii si a motivelor cauzatoare de fractura, apoi prezentarea cu ajutorul unui limbaj accesibil pacientului vor fi prezentate masurile care urmeaza a fi luate in vederea refacerii cat mai complete a acestuia.

Asistenta medicala va pregati pacientul in vederea efectarii investigatiilor necesare stabilirii unui diagnostic sau pregatitoare interventiei chirurgicale.

Se va recolta sange pentru analizele de laboratorsi se va explora si pregati zona pe care se va executa interventia chirurgicala.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale ingrijirii pacientului cu osteoporoza

Lucrare de licenta despre Aspecte ale ingrijirii pacientului cu osteoporoza

Cuprins.........2
I. Motivatie......................3
II. Introducere...................4
III. Date din literatura medicala privind tema..................7
IV. Definitia bolii...............7
V. Clasificarea osteoporozei......9
VI. Elemente de anatomie si fiziologie ale sitemului osos.......19
VII. Etiologie si patogenie.......29
VIII. Semne si simptome clinice...40
IX. Examene complementare ( clinice, paraclinice )..............42
X. Diagnostic.....................46
XI. Tratament.....................
XII. Profilaxia osteoporozei......64
XIII. Rolul asistentei medicale...67
XIV. Procesul nursing in cazurile studiate......................85
XV. Concluzii.....................88
XVI. Bibliografie.................92

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale ingrijirii pacientului cu osteoporoza". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.