Aspecte ale medelenismului ca si cauze de succces

Trimisa la data: 2009-09-25
Materia: Litere
Pagini: 46
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Luminita_D
Lucrare de licenta despre Aspecte ale medelenismului ca si cauze de succces
Ciclul La Medeleni s-a bucurat la aparitia sa de o primire calduroasa, mai ales din partea mentorului de la "Viata romaneasca", G. Ibraileanu, pentru ca imediat dupa aceea critica sa formuleze opinii contrare. S-a pus sub semnul intrebarii putinta unei organizari epice ample avand copilul drept preocupare principala si s-a obiectat in legatura cu lirismul operei, cu imagismul pronuntat al stilului lui Teodoreanu. I s-a mai reprosat autorului ca personajele sale din al doilea volum nu au profunzime intelectuala, ca sunt preocupate numai de criza erotica1.

Mircea Eliade isi explica acest lucru prin apartenenta sociala a personajelor: "Fii si fiice de boieri sunt adolescenti fara grija zilei de maine, inclinati mai degraba catre vis decat catre realitate, preferand sa adanceasca sentimente in loc sa descopere ratiunea". In conferinta Ionel Teodoreanu incearca sa contrazica opiniile dupa care La Medeleni ar fi o opera autobiografica.

De la aparitia primului volum, Hotarul nestatornic, unii critici literari au inoculat publicului ideea ca aceasta era biografia romantata a autorului, mai precis amintirile acestuia despre propria copilarie, transpuse in literatura. Era evidenta ciudatenia acestor afirmatii, mai ales ca pentru un autor atat de tanar cum era Teodoreanu la varsta cand a scris Hotarul nestatornic opera lui ar fi trebuit sa consemneze prezentul plin de viata, precum si viitorul marilor sperante, iar nu copilaria, o epoca apusa.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale medelenismului ca si cauze de succces

Lucrare de licenta despre Aspecte ale medelenismului ca si cauze de succces
Cuprins

CAPITOLUL I - CONCEPTUL DE MEDELENISM ....................................................................... 3

CAPITOLUL II - IONEL TEODOREANU DESPRE MEDELENISM ....................................................................... 10

CAPITOLUL III - DIALECTICA PERSONAJELOR ....................................................................... 22

CAPITOLUL IV - POEZIA MEDELENILOR ....................................................................... 32

CAPITOLUL V - CAUZELE SUCCESULUI MEDELENISMULUI ....................................................................... 39

BIBLIOGRAFIE ....................................................................... 45

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale medelenismului ca si cauze de succces". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.