Aspecte ale modificarilor vasculare periferice

Trimisa la data: 2009-10-31
Materia: Medicina
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Ramona_D
Lucrare de licenta despre Aspecte ale modificarilor vasculare periferice
Diferitele metode de explorare functionala vasculara, caracterul non-traumatic si importanta informatiilor furnizate, au transformat modul de abordare al patologiei arteriale a membrelor inferioare. Ultrasonografia Doppler, in mod special, aduce informatii deosebite de ordin functional, hemodinamic ceea ce ii confera un rol deosebit fata de arteriografie care da informatii strict de natura anatomica.Astfel Doppler-ul are un loc important in diagnosticarea precoce a maladiilor vasculare, bilantul hemodinamic si supravegherea acestor afectiuni.

Acest tip de explorare functionala nu substitue examenul clinic ci il imbogateste, implicind direct medicul, cu abilitatea, cunostintele, experienta si spiritul critic al practiceanului. Cunoasterea notiunilor de anatomie, fiziologie, fiziopatologie sunt obligatorii ca si bazele tehnologice ale examinarii.Examenul Doppler al axelor arteriale al membrelor inferioare, se succede intr-o ordine logica incepand cu etajul aorto-iliac pana la nivel plantar examinand toate axele vasculare accesibile. Este deci un examen atat static cat si dinamic, intotdeauna comparativ si simetric. Nu trebuie sa ne multumeasca depistarea unei eventuale leziunii, trebuie cercetat cu precizie topografia si consecintele la distanta, ajutandu-ne si de manevrele de compresie.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale modificarilor vasculare periferice

Lucrare de licenta despre Aspecte ale modificarilor vasculare periferice
Cuprins

Partea teoretica..................3

Capitolul I. Aspecte etipatogenice ale A.V.C .................3

Capitolul II. Clinica bolnavului hemiplegic....................24

Capitolul III. Investigatiile paraclinice la bolnavul hemiplegic......26

Capitolul IV. Investigarea circulatiei periferice prin ultrasonografia Doppler..........................31

Partea speciala.......................54

Capitolul I. Prezentarea bazei de date.......................55

Concluzii....................................65Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale modificarilor vasculare periferice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.