Aspecte ale politicilor educationale centrate pe scoala si comunitate

Trimisa la data: 2009-05-15
Materia: Sociologie
Pagini: 67
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Marina_S
Lucrare de licenta despre Aspecte ale politicilor educationale centrate pe scoala si comunitate
Studiind educatia comunitara, nu putem continua sa lasam deoparte raporturile dintre individ si celulele primare carora el le apartine, nici intre aceste celule si stat sau factorii de putere: educatia in calitate de transmitere, inculcare si socializare, se situeaza in centrul vietii colective, de comunitate ca "fenomen social total".

Se pune astfel problema dreptului familiilor, al statului si al altor instante de a interveni in dezvoltarea copiilor. Trebuie deci sa tinem cont de faptul ca educatia copiilor, a tinerilor si, in general, a cetatenilor reprezinta nu numai responsabilitatea institutiilor traditionale (stat, familie, scoala), ci si a administratiei locale (commune), a asociatiilor, a organismelor culturale, a intreprinderilor cu caracter educativ si a tuturor categoriilor sociale. Trebuie, asadar, sa incurajam formarea unor agenti ai educatiei non-scolari si intarirea tesaturii asociative.

Orasul, si in general comunitatea vor fi educative atunci cand vor recunoaste, vor exersa si vor dezvolta, in afara functiilor traditionale (economice, sociale, politice si de prestari de servicii), o functie educativa, in sensul ca isi va asuma o intentionalitate si o responsabilitate vis-a-vis de formarea, promovarea si dezvoltarea tuturor locuitorilor sai , incepand cu copiii si cu tinerii.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale politicilor educationale centrate pe scoala si comunitate

Lucrare de licenta despre Aspecte ale politicilor educationale centrate pe scoala si comunitate
Cuprins

Cuvant inainte...........................4

Capitolul I Definirea terminologiei specifice temei................5
Incursiune in evolutia termenului de "comunitate...................5
"Comunitatea" - iluzie sau realitate sociologica?..................7
Studiile despre "comunitate" in raport cu scoala...................9
"Comunitatea" ca nivel de analiza si ca teren de intalnire a diferitelor discipline....................11
Prezentarea termenului de "politici educationale" si modul in care se situeaza acestea la nivel local...........14

Capitolul II Istoria experientelor politicilor educationale si impactul asupra comunitatii........................21
Scurta istorie comparata asupra "politicilor educationale" in lume....21
avantaje si dezavantaje ale politicilor educationale comunitare.......33

Capitolul III Politica educationala a Ministerului Educatiei din Romania - repere desprinse din "Cartea reformei invatamantului romanesc"......................43


Capitolul IV Cercetare - prelucrarea datelor...................49

Concluzii si implicatii.......................63

Bibliografie..................65

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale politicilor educationale centrate pe scoala si comunitate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.