Aspecte ale probei de travaliu - Metoda de stabilirea a atitudinilor la nastere

Trimisa la data: 2010-06-02
Materia: Medicina
Pagini: 88
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Andrei_C
Lucrare de licenta despre Aspecte ale probei de travaliu. Metoda de stabilirea a atitudinilor la nastere
Stramtoarea inferioara este orificiul caudal, de iesire din bazin. Este formata de muchia caudala a simfizei pubiene , ramurile ischio-pubiene, marginea caudala a tuberozitatilor ischiatice si a marilor ligamente sacrosciatice, marginile si varful coccigelui; reperele sale nu sunt situate in acelasi plan, constituind ca si celelalte stramtori pelviene un canal, nu un plan. Orientarea sa in ortostatism face un unghi de 10º deschis dorsal, cu planul orizontal, axul sau perpendicular pe centrul geometric intalnind cranial promontoriul si caudal trecand inaintea anusului.

Planul de "degajare" este alcatuit de ogiva pubiana (inclinata cu 40º pe planul orizontal in ortostatism ) si de varful sacrului, fiind format din doua triunghiuri, unul ventral puboischiatic si altul dorsal sacro-ischiatic, planurile lor formand un unghi diedru de 105º. Stramtoarea inferioara este deci un canal. Diametrele sale sunt :sagitale : cocci-pubian de la varful coccigelui la muchia distala a simfizei, masoara 9.5 cm si poate ajunge prin retropulsia coccigelui la 12.5 cm; subsacru-subpubian sagital dorsal, de la linia intertuberozitara la varful sacrului , si masoara 8.5 cm ; sagital-ventral;

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale probei de travaliu - Metoda de stabilirea a atitudinilor la nastere

Lucrare de licenta despre Aspecte ale probei de travaliu. Metoda de stabilirea a atitudinilor la nastere
Cuprins

I. Introducere.............3

II. Filiera pelvigenitala si craniul fatului la termen............5

III. Disproportia cefalo-pelvica...............15

IV. Travaliul..............23

V. Prognosticul pentru nasterea pe cale vaginala si indicatiile pentru operatia cezariana in disproportia cefalo-pelvica............40

VI. Riscul matern si fetal in timpul nasterii din disproportia cefalo-pelvica...............48

VII. Material si metoda.............55

VIII. Rezultate si discutii.........61

IX. Concluzii.............83

X. Bibliografie...........86

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale probei de travaliu - Metoda de stabilirea a atitudinilor la nastere". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.