Aspecte ale reflectarii invatamantului in literatura de specialitate

Trimisa la data: 2009-04-11 Materia: Sociologie Pagini: 55 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Raluca_T
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aspecte ale reflectarii invatamantului in literatura de specialitate
Testele de cunostinte diferite in functie de obiectele de invatamant releva volumul cunostintelor elevilor, eficienta activitatii de predare- invatare, necesitatea utilizarii strategiilor active- participative in vederea optimizarii activitatilor didactice.In sprijinul adunarii datelor necesare cercetarii se utilizeaza un complex de metode , acestea fiind complementare, oferindu-se astfel concluzii verificate prin mai multe tehnici aplicate.Prelucrarea datelor colectate are scopul de a fundamenta anumite decizii privitoare la semnificatii statistice in raport cu ipoteza de lucru.

In cercetarea pedagogica aplicam trei forme principale ale masurarii matematice:Operatia de inregistrare consta in consemnarea prezentei unei particularitati sau caracteristici, fie absenta acesteia.Operatia de ordonare se refera la dispunerea fenomenelor in vederea stabilirii rangului acestora intr-o ierarhie data. Operatia de comparare pe care o realizam prin stabilirea unui etalon la care sunt raportate datele individuale pe baza careia se calculeaza coeficientii de corelatie. Cercetarea pedagogica este in fond o solutie la o problem ape care ne-o pune viata, conducand la cresterea randamentului scolar al elevilor, la perfectionarea activitatii educationala.
Comanda prin: SMS / CARD / PayPal
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aspecte ale reflectarii invatamantului in literatura de specialitate

Lucrare de licenta despre Aspecte ale reflectarii invatamantului in literatura de specialitate
Cuprins

Capitolul I. Introducere....................................3
Sarcinile invatamantului in etapa actuala.........................3
Motivatia alegerii temei....................................5
Particularitati psiho-pedagogice ale varstei scolare mici..............6

Capitolul II. Reflectarea temei in literatura de
specialitate..............................................10

Capitolul III. Ipotezele si obiectivele lucrarii.Cercetarea pedagogica........................................15
3.1 Definirea conceptului. Metode de cercetare........................16
3.2 Tipuri de exercitii aplicate in descrierea cercetarii..........................................22

Capitolul IV. Evaloarea randamentului scolar.........................29
4.1 Evaluarea - delimitari conceptuale............................29
4.2 Aplicarea probelor de evaluare in cadrul investigatiei pe tema aleasa..............................................31

Capitolul V. Concluzii...........................................34

Anexe....................................................36

Bibliografie..................................................53
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale reflectarii invatamantului in literatura de specialitate". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.