Aspecte ale relatiilor Moldovei cu Imperiul otoman 1456 -1821

Trimisa la data: 2009-07-09
Materia: Istorie
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: alexandrucc
Lucrare de licenta despre Aspecte ale relatiilor Moldovei cu Imperiul otoman 1456 -1821
Relatiile moldo-otomane din perioada 1456-1821 sunt caracterizate printr-o dependenta tot mai mare a Moldovei fata de Inalta Poarta. Analiza efectuata asupra acestei secvente a istoriei Romaniei este de o importanta majora in intelegerea multor factori ce au adus la o conÅŸtiinta nationala ÅŸi pana la urma la unirea Principatelor romane. Evolutia Moldovei a fost dependenta, in mare masura, de evolutia Imperiului Otoman, mai ales in ceea ce priveÅŸte obligatiile economico-financiare.

Pentru o cunoaÅŸtere mai buna a relatiilor multilaterale moldo-turce, istoriografia romana a intensificat valorificarea izvoarelor narative turce; in acest sens, avem o serie de volume ce cuprind extrase din cronici turceÅŸti sau documente, ce ne ajuta la descifrarea raporturilor Moldovei cu Imperiul Otoman.

Aceste volume combinate cu alte surse istorice scot la suprafata trasaturile fundamentale ale relatiilor moldo-otomane, ceea ce ne-a permis formularea unor idei ÅŸi concluzii mai exacte mai ales asupra statutului juridic al Moldovei, in aceasta perioada, fata de Inalta Poarta.

Exista, totuÅŸi, unele momente sau aspecte ale acestor relatii care nu sunt inca suficient clarificate sau datate, ma refer in special la amanunte care in lipsa unor documente nu pot fi tratate corect.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale relatiilor Moldovei cu Imperiul otoman 1456 -1821

Lucrare de licenta despre Aspecte ale relatiilor Moldovei cu Imperiul otoman 1456 -1821
Cuprins

Abrevieri..........................................2
Introducere........................................4

Capitolul I

1.Relatiile politice si problematica statutului politico-juridic international al Moldovei în raport cu poarta în secolele XV– XVIII....7

Capitolul II

2.Relatiile economice si obligatiile economico-financiare ale Moldovei fata de Inalta Poarta.............................23

Capitolul III

3.Relatii militare ale moldovei cu imperiul otoman....................38

Capitolul IV

4.Lupta Moldovei pentru afirmarea neatarnarii........................55

Concluzii...............................................69

Anexe...................................................73

Bibliografie............................................79

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale relatiilor Moldovei cu Imperiul otoman 1456 -1821". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.