Aspecte ale rolului asistentului social in ingrijirea copiilor bolnavi de insuficienta renala

Trimisa la data: 2010-10-20
Materia: Medicina
Pagini: 82
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Daniel_So
Lucrare de licenta despre Aspecte ale rolului asistentului social in ingrijirea copiilor bolnavi de insuficienta renala
La Congresul international al asociatiilor de binefacere, care a avut loc in anul 1893, s-a pus problema pregatirii de personal specializat pentru o noua profesie: accea de asistent social. Statele Unite prima a luat initiativa profesionalizarii in acest nou domeniu, creand in 1897, la New York, prima Scoala de Asistenta Sociala.

In Europa, problema asistentei sociale era strans legata de aceea a raporturilor conflictuale dintre clasele instarite si cele situate pe treapta de jos a societatii. Prima incercare de apropiere intre acestea se realizeaza in Anglia, prin experienta asa-numitului settlement (in traducere din franceza - aplanarea unui conflict, a unei neintelegeri).

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte ale rolului asistentului social in ingrijirea copiilor bolnavi de insuficienta renala

Cuprins

Partea generala

Capitolul I Asistenta sociala- cadru general............4

Capitolul II Insuficienta renala- definitii si concepte..........17

Partea personala

Capitolul III Rolul asistentului social in asistarea familiilor cu copii bolnavi de insuficienta renala..........35

Capitolul IV Interventia asistentului social...........52

Capitolul V Material si Metoda...........70

Bibliografie..........80
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte ale rolului asistentului social in ingrijirea copiilor bolnavi de insuficienta renala". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.