Aspecte clasice si moderne ale lectiei

Trimisa la data: 2009-05-30
Materia: Sociologie
Pagini: 52
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Olivia_T
Lucrare de licenta despre Aspecte clasice si moderne ale lectiei
Cantitatea de informatii transmisa este de asemenea mare si se pune accent in special pe memorarea si redarea fidela a acestora. Elevul fara sa indrazneasca a cere explicatii suplimentare se transforma intr-o masina de asimilat si stocat informatii.In trecut cele mai frecvente forme de organizare a clasei erau organizarea frontala si individuala, forme ce impiedicau colaborarea si discutiile cu elevii.

La nivelul evaluarii au aparut, pe langa verificarea frontala, testele scrise si orale, testele grila, aprecierea elevului cat mai corecta prin repetarea evaluarii si notarea adecvata insotita de explicatii in care sa i se arate ce a stiut s ce n-a stiut, ce are de facut in viitor ca sa obtina note mai bune.

Se da o importanta din ce in ce mai mare calitatii informatiilor acumulate si nu volumului de cunostinte, priceperi si deprinderi.
Noile metode de instruire tind sa stimuleze creativitatea elevului si sa determine o memorare de lunga durata a materialului de invatat. Astfel se folosesc metode precum: studiul de caz, metoda braistorming, metoda Gordon, metoda Philips 6.6, brainwriting sau 6.3.5.

Prin metoda studiului de caz se incearca apropierea invatarii de viata reala. Se ia drept punct de plecare o reprezentare a unei situatii desprinsa din realitate si problemele ce decurg din ea. Rolul profesorului e acela de animator ce impulsioneaza discutiile
imprimandu-le un curs vioi si fructuos fara a se substitui efortului propriu-zis al celor ce trebuie sa dezbata cazul. Se poate folosi la literatura, biologie, geografie, istorie si altele.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte clasice si moderne ale lectiei

Lucrare de licenta despre Aspecte clasice si moderne ale lectiei
Cuprins

Introducere.....................3
I Educatia - forma de interactiune umana...............5

II Procesul de invatamant - forma de organizare a educatiei............9

III Comunicarea didactica...............................11

IV Lectia - unitate didactica fundamentala..............17
1 Forme de organizare a lectiei.........................18
2 Lectia - definitie, trasaturi.........................19
3 Tipuri si variante de lectii..........................24

V. Clasic si modern in lectie...........................29

Concluzii............................34

Proiecte de lectii...................36

Bibliografie.........................51

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte clasice si moderne ale lectiei". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.