Aspecte clinice si evolutive in sepsisul neonatal

Trimisa la data: 2010-02-15
Materia: Medicina
Pagini: 147
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Simona_O
Lucrare de licenta despre Aspecte clinice si evolutive in
sepsisul neonatal
Sepsisul neonatal reprezinta infectia sistemica a nou-nascutului. In functie de momentul debutului exista doua forme de sepsis neonatal: precoce (debut in primele 7 zile post-partum) si tardiv (debut in intervalul 8 - 28 zile de la nastere). Incidenta sepsisului neonatal este de 1-8 la 1000 de nou-nascuti vii.

Aceste valori sunt variabile in functie de greutatea la nastere, fiind de 26 la 1000, pentru prematurii cu greutate foarte mica la nastere (< 1000g) si de 8-9 la 1000 pentru nou-nascuti avand intre 1000-2000g la nastere.5, 31 Meningita se asociaza in aproximativ 1/3 dintre cazuri, avand o incidenta de 0,2-0,4 la 1000 de nou-nascuti.5 In ceea ce priveste socul septic, acesta apare intr-un procent de 5-30% dintre nou-nascutii cu sepsis.37

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte clinice si evolutive in sepsisul neonatal

Cuprins

Motivatia alegerii temei..........4

A.Parte teoretica.........6
Introducere: Terminologia si clasificarea sepsisului neonatal......6

Capitolul I Statusul imunologic al fatului si nou-nascutului......8

Capitolul II Factorii care conditioneaza sepsisul neonatal........15

Capitolul III Patogenie..........23

Capitolul IV Tabloul clinic........33

Capitolul V Investigatiile in sepsis........41

Capitolul VI Diagnosticul pozitiv si diferential.........48

Capitolul VII Tratamentul sepsisului neonatal........52

Capitolul VIII Evolutie si prognostic........76

Capitolul IX Complicatiile sepsisului neonatal........77

B. Cercetare personala.......103
1. Material si metode.........104
2. Rezultate..........110
3. Discutii...........140
4. Concluzii..........144

Bibliografie..........145

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte clinice si evolutive in sepsisul neonatal". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.