Aspecte comune ale infractiunior contra comunitatii cu insistare pe infractiunea de ultraj

Trimisa la data: 2010-06-08
Materia: Drept
Pagini: 65
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Anca_T
Lucrare de licenta despre Aspecte comune ale infractiunior contra comunitatii cu insistare pe infractiunea de ultraj
Originea infractiunii de ultraj se gaseste in dreptul roman. Pravila lui Vasile Lupu mentioneaza ca insulta adusa domnitorului se numea lezmajestate (sudalma) si trebuia adusa la cunostinta domnului ca sa dea invatatura. Era pedepsit cel ce vorbise "cat de putin si micsor cuvant ce va fi de rusine si de hula asupra domniei".

In epoca moderna ultrajul este considerat fapta persoanei care aduce atingere demnitatii, libertatii sau integritatii fizice a unui functionar care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitiul functiunii, ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii.Ultrajul apare material ca o fapta savarsita in contra unor persoane ce detin in cadrul aparatului de stat anumite functii: conceptual si normativ fapta este indreptata contra "autoritatii de stat pe care acea persoana este chemata sa o exercite.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte comune ale infractiunior contra comunitatii cu insistare pe infractiunea de ultraj

Lucrare de licenta despre Aspecte comune ale infractiunior contra comunitatii cu insistare pe infractiunea de ultraj
Cuprins

Capitolul I Consideratii introductive..............4
Sectiunea I Referinte istorice.............4
Sectiunea II Necesitatea protejarii relatiilor sociale referitoare la autoritatea organelor de stat................8
Sectiunea III Aspecte comune infractiunilor contra autoritatii.........10

Capitolul II Analiza elementelor constitutive ale infractiunii de ultraj...............30
Sectiunea I Consideratii generale...............30
Sectiunea a II-a Conditii preexistente...........32
Sectiunea a III-a : structura si continutul juridic al infractiunii................43
Sectiunea a IV-a : formele si sanctiunile infractiunii...........55

Capitolul III Forme agravate.............58

Capitolul IV Concluzii............62

Bibliografie...........64

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte comune ale infractiunior contra comunitatii cu insistare pe infractiunea de ultraj". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.