Aspecte criminologice si de drept comunitar privind infractiunile din sfera ordiniii si linistii publice

Trimisa la data: 2013-05-25
Materia: Drept
Pagini: 44
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: olg24rac
Lucrare de licenta despre Aspecte criminologice si de drept comunitar
privind infractiunile din sfera ordiniii si linistii publice
Inca de la inceput trebuie precizat faptul ca prezentul capitol pune in discutie elemente de drept public privite atat din perspectiva criminologiei cat si a dreptului penal, explicand intr-un limbaj de specialitate sensul notiunilor intilnite pe parcurs in context. Asa cum reiese din titlul lucrarii am abordat un domeniu de foarte mare importanta si relativ recent imbunatatit din punct de vedere al actelor normative.

Sa nu uitam faptul ca "ordinea publica" trebuie privita din punct de vedere teoretic atat ca un concept cat si ca o institutie de sine statatoare cu un intreg sistem angrenat in infaptuirea ei. In ceea ce priveste aspectele criminologice din prisma carora sunt analizate infractiunile contra ordinii si linistii publice, vom stabili si analiza pe parcursul intregii lucrari factorii ce influenteaza si determina savirsirea lor atat din perspectiva subiectului activ cat si a celui pasiv , cat si factorii de control ce actioneaza sau cel putin ar trebui sa actioneze in a preveni savarsirea acestora.

Comanda:

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte criminologice si de drept comunitar privind infractiunile din sfera ordiniii si linistii publice

Cuprins

Introducere.............3

Capitolul I Notiuni specifice limbajului de drept public.........4

Capitolul II Ordinea si linistea publica in dreptul intern si international - cadrul legislative.......11

Capitolul III Aspecte criminologice ale infractiunilor contra ordinii si linistii publice...........25

Capitolul IV Rolul statului in prevenirea si combaterea infractiunilor contra ordinii si linistii publice..........29

Capitolul V Ordinea si linistea public in contextul integrarii europene.........39

Concluzii..........42

Bibliografie........43

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte criminologice si de drept comunitar privind infractiunile din sfera ordiniii si linistii publice". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.