Aspecte criminologice si drept comunitar

Trimisa la data: 2011-01-23
Materia: Criminologie
Pagini: 54
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: 05koz
Lucrare de licenta despre Aspecte criminologice si drept comunitar
Infractiunea este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala . Ea exprima trasaturile esentiale si comune oricarei infractiuni, trasaturi prin care aceasta se distinge de faptele neincriminate, precum si de faptele de pericol social prevazute de alte norme juridice decit cele penale.

Conform Codului penal art. 1 , numai legea prevede ce fapta constituie infractiuni, pedepse ce se aplica infractiunilor si masurile ce se pot lua in cazul savirsirii acestor fapte. Simpla declarare prin lege a unor fapte ca infractiuni si savirsirea lor cu vinovatie nu este suficienta pentru ca raspunderea penala sa devina posibila fata de faptuitor.

Mai este nevoie ca faptele savirsite sa includa atit pericolul social, cit si importanta materiala a infractiunii. Conform Codului penal nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vazut de importanta, nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte criminologice si drept comunitar

Lucrare de licenta despre Aspecte criminologice si drept comunitar
Cuprins

Introducere...........................2
Capitolul I Notiuni specifice limbajului de drept public...............3

Capitolul II Ordinea si linistea publica in dreptul
intern si international - cadrul legislative....................12

Capitolul III Aspecte criminologice ale infractiunilor contra ordinii si linistii publice...............29

Capitolul IV Rolul statului in prevenirea si combaterea infractiunilor contra ordinii si linistii publice.................34

Capitolul V Ordinea si linistea public in contextul integrarii europene....................47

Concluzii...................50

Bibliografie................52

Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte criminologice si drept comunitar". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.