Aspecte de ordin procedural in contenciosul administrativ

Trimisa la data: 2010-04-12 Materia: Administratie Publica Pagini: 65 Comentarii: 0 (comenteaza) Autor: Ioana_P
Raporteaza o eroare
Lucrare de licenta despre Aspecte de ordin procedural in contenciosul administrativ
Evolutia sistemului contencios in Romania, dupa adoptarea Constitutiei din 1866, a determinat ca anumite acte sa fie exceptate de la actiunile in contenciosul administrativ. In constitutia din 1923 se preciza la art.l07, alin. final: "puterea judecatoreasca nu are caderea de a judeca actele de guvernamant, precum si actele de comandament cu caracter militar".
Prin Legea contenciosului administrativ din 1925, s-a dat definitia actelor de guvernamant. Astfel, art.2 din aceasta lege prevedea ca "in actele de guvernamant se cuprind toate masurile luate pentru ocrotirea unui interes general, privitor la ordinea publica, la siguranta statului AZinterna si externa - sau alte cerinte de ordine superioara.
Instituirea unor asemenea exceptii in Legea nr.29/1990 a fost determinata, printre altele, de organizarea statala, politica si social-AZeconomica actuala, care consacra pluralismul politic si principiul separatiei puterilor in stat.
Comanda prin: SMS / CARD
Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.
Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!
E-mail:
Pentru operatorul Vodafone procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Pentru operatorul Telekom procesul presupune trimiterea a doua SMS-uri de verificare tarifate la valoarea unui SMS normal in aceasta retea.
Selecteaza metoda de plata:
Alege metoda prin care doresti sa efectuezi plata:

3Imputernicire taxe si impozite

Lucrare de licenta despre Aspecte de ordin procedural in contenciosul administrativ

Lucrare de licenta despre Aspecte de ordin procedural in contenciosul administrativ
Cuprins

Capitolul I Notiuni introductive............2

Capitolul II Partile si obiectul actiunii in contenciosul administrativ.............12

Capitolul III Actele administrative exceptate ..........26

Capitolul IV Aspecte de ordin procedural...........43

Capitolul V Solutionarea de catre instantele de contencios administrativ si a altor cauze..........57

Capitolul VI Controlul legalitatii actelor administrative de catre alte instante judecatoresti decat cele de contencios administrativ........59

Bibliografie................63
Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte de ordin procedural in contenciosul administrativ". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.
Adauga comentariu:
Adauga comentariu
*Nu exista comentarii
Stiri
Student Center
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.