Aspecte de traditie orala si documente prezente intr-o comuna din Romania

Trimisa la data: 2010-04-30
Materia: Limba Romana
Pagini: 97
Comentarii: 0 (comenteaza)
Autor: Alexandra_O
Lucrare de licenta despre Aspecte de traditie orala si documente prezente intr-o comuna din Romania
Dictionarul limbii romane arata ca prin curatura se intelege "loc intr-o padure, curatat de arbori, de maracini pentru a fi cultivat".
Numele topic s-a format prin alaturarea antroponimului CHIRITA la substantivul "curatura" exprimand posesia.

N.A. Constantinescu arata ca acest antroponim s-a format de la cuvantul de baza CHIR caruia i s-a atasat terminatia "ita". "Chir" (Cyrus) este de fapt un nume persan care in limba greaca inseamna "autoritate". (conform N.A.Constantinescu, op. cit., p. 30).CURATURI, teren agricol situat in vecinatatea Manastirii Dintr-un Lemn pe care in epoca medievala se aflau viile acestei manastiri. Toponimul este un derivat al cuvantului "cura" care provine din limba latina.

Comanda prin: SMS / CARD

Comanda aceasta lucrare cu doar 10 Euro + TVA.

Completeaza-ti corect adresa de e-mail. Pe aceasta vei primi link-ul de descarcare a lucrarii de licenta dupa ce plata a fost confirmata!

Utilizatorul plătitor de venituri împuterniceşte pe Administratorul Site-ului să calculeze, să reţină şi să vireze la bugetul de stat, în numele şi pe seama sa, taxele, impozitele şi contribuţiile sociale datorate în legătură cu veniturile din proprietate intelectuală realizate de utilizatorul cedent, în conformitate cu dispoziţiile legale în materie în vigoare.

Lucrare de licenta despre Aspecte de traditie orala si documente prezente intr-o comuna din Romania

Lucrare de licenta despre Aspecte de traditie orala si documente prezente intr-o comuna din Romania
Cuprins

Argument............3

1.Consideratii introductive..................5
1.1.Coordonate istorice si geografice........5
1.2.Traditia orala si documente..............7
1.3.Aspecte social-economice.................10
1.4.Particularitatile ale graiului comunei Francesti oglindite in toponimie...............12
1.4.1.Prezentare generala .................... 12
1.4.2.Particularitati fonetice................15
1.4.3. Particularitati morfologice............16
1.4.4. Particularitati lexicale...............17

2.Dictionar toponomic al comunei Francesti............18

3.Bibliografie generala................97Nota:Textul de mai sus reprezinta un extras din lucrarea de licenta "Aspecte de traditie orala si documente prezente intr-o comuna din Romania". Prin descarcarea prezentei lucrarii stiintifice, orice utilizator al site-ului www.referat.ro declara si garanteaza ca este de acord cu utilizarile permise ale acesteia, in conformitate cu prevederile legale ablicabile in domeniul proprietatii intelectuale si in domeniul educatiei din legislatia in vigoare.

Comentarii

*Nu exista comentarii

Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.